Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 163
 İndirme 46
 Sesli Dinleme 1
Zaman Yönetimi: Üniversite Öğrencileri Üzerinde Bir Araştırma
2020
Dergi:  
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmada meslek yüksekokulu öğrencilerinin zaman yönetimi becerilerinin belirlenmesi ve öğrencilerin zaman yönetimi beceri düzeylerinin sosyo-demografik değişkenler açısından incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmanın örneklemini basit tesadüfi örneklem seçimi yöntemiyle seçilen 294 meslek yüksekokulu öğrencisi oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak Britton ve Tesser (1991) tarafından geliştirilen, Alay ve Koçak (2002) tarafından Türkçe’ye uyarlanması yapılan zaman yönetimi ölçeğinden yararlanılmıştır. Verilerin değerlendirilmesinde sayı-yüzdelik hesaplama, ortalama, t testi ve tek yönlü varyans analizi kullanılmıştır. Sonuç olarak bu çalışmada öğrencilerin zaman yönetimi toplam puan ortalamaları (80,13±15,56) olarak bulunmuştur. Alt boyutlarının toplam puan ortalamaları ise, zaman planlaması (45,58±10,78), zaman tutumları (22,76±5,17) ve zaman harcattırıcılar (11,85±3,41) olarak bulunmuştur. Zaman yönetim ölçeği ile yaş, boş zaman arasında anlamlı bir farklılık olduğu belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Time Management: A Research On University Students
2020
Yazar:  
Özet:

This study was carried out with the aim of determining the time management skills of college students and studying students’ time management skills levels in terms of socio-demographic variables. The sample of the study consists of 294 professional high school students selected by the simple random sample selection method. The data collection tool was developed by Britton and Tesser (1991) and used by Alay and Koçak (2002) to adapt the time management scale. The data assessment used number-percentage calculation, average, t test and one-way variance analysis. As a result, this study found the total time management score average of students (80,13±15,56). The total score average of the sub-dimensions was time planning (45,58±10,78), time attitudes (22,76±5,17) and time spending (11,85±3,41). Time management scale and age have been determined as a significant difference between time and free time.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 151
Atıf : 1.385
2023 Impact/Etki : 0.316
Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi