Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 49
 İndirme 11
Terörizmin Finansal Piyasalar Üzerindeki Yansımalarının Ardl Sınır Testi Yaklaşımı ile İncelenmesi: 1974-2017 Dönemi Türk Bankacılık Sektörü Üzerine Bir Uygulama
2020
Dergi:  
Turkish Studies Economics, Finance, Politics
Yazar:  
Özet:

Terör olaylarının fazlaca görüldüğü ülkelerde olayların yaşandığı dönem ve sonrasında ekonomik yapı etkilenebilmektedir. Bu durum pek çok ülke ekonomisinde olumsuz sonuçlar ortaya koyarken bazılarında pozitif yönde etki de gösterebilmektedir. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, ekonomilerinin kırılganlığı, terörle ne kadar süredir karşı karşıya olduğu gibi etkenler sonucu farklılaştırabilmektedir. Literatürde terör olaylarının bankacılık sistemi üzerindeki etkisini inceleyen çalışma sayısı oldukça sınırlıdır. Ekonomik yapı içinde önemli bir yere sahip olan bankalar ve ülke ekonomisine sundukları krediler ile terör olayları arasındaki ilişkinin anlamlı olup olmadığı bu noktada merak konusu olmuştur. Bu çalışmada, Türkiye için terör olaylarının özel sektöre verilen banka kredileri üzerindeki etkisinin incelenmesi amaçlanmaktadır. 1974-2017 dönemi verilerinin kullanıldığı çalışmada ARDL Sınır Testi yaklaşımı çerçevesinde analizler yapılmıştır. Yapılan sınır testi analizi sonucunda değişkenler arasında eş bütünleşme ilişkisinin olduğu belirlenmiştir. Uzun dönemde terör olayları ile özel sektöre verilen banka kredileri arasında negatif yönlü ve istatistiksel olarak anlamlı bir ilişki bulunmuştur. Bir diğer ifade ile terör olaylarındaki artış özel sektör kredilerinin GSYH’ya oranında azalış meydana getirmektedir. Değişkenler arasındaki kısa dönem eş bütünleşme ilişkisi Hata Düzeltme Modeli çerçevesinde ele alınmış ve hata düzeltme terimi istatistiksel olarak anlamlı ve negatif olarak bulunmuştur. CUSUM testleri sonucunda katsayıların uzun dönemde istikrarlı olduğu görülmüştür. Bulgular konu üzerinde yapılan sınırlı sayıdaki çalışma sonuçları ile de uyumludur.

Anahtar Kelimeler:

Null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Economics, Finance, Politics

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 467
Atıf : 364
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini