Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 33
 İndirme 1
Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de Bulunan Suriyeli Göçmenlerin Sağlık Hizmetlerine Erişimleri ve Hizmetlerin Sağlanması ile İlgili Karşılaştırmalı Bir Değerlendirme
2018
Dergi:  
OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mülteciler genellikle birçok sıkıntılar ve sorunlara maruz kalan dezavantajlı gruptur. Mülteciler, eğitim, sağlık, istihdam, yabancı dil, ekonomik ve sosyal yaşamdan dışlanma ve birçok yönden sıkıntılarla karşı karşıya kalmaktadırlar. Bunların en önemlisi ve acil olanı ise sağlık hizmetleridir. Mülteciler sığındıkları ülkelerin farklı olan sağlık sistemlerine göre sağlığa erişim imkânlarına sahip olmaktadırlar. Türkiye'de genel sağlık sigortası sistemine kayıt yaptırmış olan hem kamplarda hem de kamp dışında toplam 3.222.000 Suriyeli mülteci yaşamaktadır. Kayıt yaptıran bu sayıdaki Suriyeli mülteciler ücretsiz sağlık hizmetlerinden faydalanabilmektedirler. Lübnan'da, Suriyeli mültecilerin sayısı aşağı yukarı 1.001.051 civarındadır. Lübnan'daki Suriyeli mülteciler hem şehirlerde hem de kayıt dışı kurulan çadır kamplarda birincil sağlık hizmetlerini ücretsiz alarak yaşamaktadırlar. Ürdün'de, şehirlerde ve kayıt dışı yerleşim yerlerinde yaşayan 654.582 Suriyeli mültecinin %79'u genel halk sağlığı hizmetlerine erişebilmektedirler. Suriyeli mültecilerin çoğunun yer değiştirme sıkıntıları, kalabalık olmaları, kötü yaşam ve sağlık koşullarında yaşamaları ve orta-alt seviyede gelire sahip oldukları göz önünde bulundurulursa, akut şiddetli ve bulaşıcı hastalıklar da dâhil birincil bakım hizmetlerinin %93'ünü almaktadırlar. Bu çalışma ile Suriyeli göçmenlerin Suriye'nin komşu ülkeleri olan ve mülteci olarak gittikleri Türkiye, Lübnan ve Ürdün'de almış oldukları sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesi ve karşılaştırılması yapılacaktır.  Bu çalışmanın nihai amacı, 3 ülkedeki verilerden yola çıkarak mülteciler için gerekli tıbbi araştırma, müdahaleler ve hizmetler hakkında hükümetler, klinikler ve kamu sağlığı hizmetlerini sağlayanlar yönelik uygun bir çerçeve çıkarmak ve önerilerde bulunmak olacaktır.

Anahtar Kelimeler:

A Comparative Study Of Syrian Refugees In Turkey, Lebanon, and Jordan: Healthcare Access and Delivery
2018
Yazar:  
Özet:

Refugees are usually a disadvantaged group who is vulnerable to many disparities. They have many problems ranging from education and health to employment, foreign language, exclusion in daily economic and social life and more. One of the important problems is health services which refugees urgently need. Their access to healthcare services varies significantly, depending on the country of asylum. There are about 3,222,000 Syrian refugees living in camps in Turkey (Districts or Satellite Cities) along the Turkish-Syrian border, enrolled in the Turkish General Health Insurance Program, and therefore they can be able to access free healthcare services. In Lebanon, the numbers of Syrian refugees are about 1,001,051 and they are living in urban areas and informal tent camps, with access to the primary care services. In Jordan, 79% of the 654,582 refugees are living in urban areas or informal settlements with the access to the public healthcare services. Given that most Syrians are of lower-middle income, 93% of the primary care services with acute illnesses, and infectious diseases are offered to the refugees - reflecting the challenges of displacement, crowding, and poor living conditions and sanitation. The objective of this study is to compare the healthcare access of Syrian refugees in Turkey, Lebanon, and Jordan - neighboring countries affected by fleeing refugees. The study's ultimate goal is to provide the appropriate framework and directions for governments, clinicians, and public health providers about the necessary medical screening, interventions and services for those refugees.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








OPUS Toplum Araştırmaları Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.934
Atıf : 11.599
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini