Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 16
 İndirme 5
Sosyo-kültürel Entegrasyon ve Aidiyet: Ankara’daki Suriyelilerin Deneyimleri Bağlamında Bir Değerlendirme
2022
Dergi:  
Toplum ve Sosyal Hizmet
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma, Türkiye’deki sosyo-kültürel entegrasyon politikalarından ve yerel toplum ile kurulan ilişkilerden doğrudan etkilenen, Suriyeli mültecilerin aidiyet duyguları ile ilgilidir. Araştırmada ekonomik, siyasal, sosyal ve kültürel yaşamda toplumun tüm bireylerinin etkin katılımını öngören ve karşılıklılık ilkesi bağlamında ele alınan entegrasyon politikalarının sosyal ve kültürel boyutları ele alınmıştır. Bu araştırma entegrasyonun farklı boyutlarının birbirine içkinliğini kabul eden fakat sosyo-kültürel boyutu ön planda tutan bir perspektif ile yapılmıştır. Araştırmada, Ankara’daki Suriyeli mültecilerin, toplumsal ve bireysel aidiyet duygularını anlamak amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda, Ankara’nın Altındağ ve Mamak ilçelerinde yaşayan on Suriyeli mülteci ile yarı yapılandırılmış form aracılığıyla derinlemesine görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu görüşmelerden elde edilen veriler, Suriyeli mültecilerin sosyo-kültürel entegrasyon algıları ve beklentileri çerçevesinde sosyal, kültürel, dinsel, mekânsal ve sınıfsal aidiyetleri temelinde analiz edilmiştir. Görüşmelerde sosyo-kültürel entegrasyon ve aidiyet duygusu çerçevesinde yapılan değerlendirmelerin ağırlıklı olarak maruz kalınan sosyal dışlanma deneyimleri ile beraber ele alındığı görülmüştür. Diğer taraftan sosyo-kültürel entegrasyonun deneyiminde önemli bir yere sahip olan öz-kimlik tanımlamaları mülteciler tarafından, mevcut olumsuz “Suriyeli” kimliği bağlamında değerlendirilerek, bu kimliğin kendileri üzerinde yarattığı baskı sonucunda aidiyet duygularının gelişemediğini ifade etmektedirler.

Anahtar Kelimeler:

Socio-cultural Integration and Belonging: An Evaluation In The Context Of The Experiences Of Syrian Refugees In Ankara
2022
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Toplum ve Sosyal Hizmet

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 734
Atıf : 5.718
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini