Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 19
 İndirme 1
Postmodern Masal Uyarlaması Olarak Sihirli Orman Filmi
2021
Dergi:  
Selçuk İletişim
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma kapsamında Sihirli Orman (2014) filmi postmodern bir masal uyarlaması olarak incelenmiş, ayrıca anti-masal kavramsallaştırması bağlamında tartışmaya açılmıştır. Dört farklı masal içeriği (Kırmızı Başlıklı Kız, Rapunzel, Jack ve Fasulye Sırığı, Külkedis) ile bu masalların merkezi kahramanlarının yolculuklarını bir orman içinde kesiştirerek metinlerarası bir anlatı inşa eden film özellikle kahramanların toplumsal cinsiyet rollerine yapılan dönüştürücü müdahaleler ile kendi istenç ve kaderlerini sorgulamaya açmaları sonucunda eleştirel bir perspektife yerleşmektedir. Araştırmanın ilk aşamasında Campbell’ın Kahramanın yolculuğu modelinden yola çıkılarak metin analizi yapılmış, her kahramanın birbiri içine girip, yeni sözdizim olasılıklarını açan yolculukları çözümlenmiştir. Bu çalışma kapsamında klasik anlatıya yapılan postmodern ve dönüştürücü etkiler bulunmuştur. İkinci aşamada ise Gérard Genette’in anlatı içeren metinler için önerdiği söylem analizi metoduna başvurulmuştur. Araştırmanın sonucunda Sihirli Orman filminin, her ne kadar postmodern bir anlatı olarak kabul edilse de, hikaye (içerik) düzeyinde var olan toplumsal iktidar ilişkilerini, toplumsal cinsiyet pratiklerini ve ataerkil düşünceyi yeniden üreten söylemlere sahip olduğu bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

The Magic Forest Movie As A Postmodern Tales Adjustment
2021
Yazar:  
Özet:

In the framework of this study, The Magic Forest (2014) film was studied as a postmodern fairy tale adaptation, and was also open to debate in the context of anti- fairy tale conceptualization. The four different narrative contents (Red Head Girl, Rapunzel, Jack and Butterflies, Külkedis) and the film, which builds a intertext narrative by cutting down the journey of the central heroes of these narratives in a forest, are set in a critical perspective as a result of the heroes' transformative interventions on the social gender roles and opening them to question their own desires and fate. In the first phase of the study, a text analysis was carried out based on Campbell's Hero's Journey Model, and the trips of each hero entered into each other and opened new possibilities. This study has found postmodern and transformative effects of the classical narrative. In the second phase, Gérard Genette applied to the method of speech analysis for the texts that contain narrative. The research has found that the Magic Forest film, although considered a postmodern story, has stories that re-create the existing social power relationships, social gender practices and paternal thought at the story (content) level.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Selçuk İletişim

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 713
Atıf : 7.506
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini