Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 35
Türkiye ve Dünya’da Sağlık Turizminine Genel Bir Bakış
2018
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Sağlık turizmi; Sağlığına kavuşmak, var olan sağlığını geliştirmek ve rehabilitasyon hizmetlerinden faydalanmak amacıyla kişinin yaşamış olduğu ülkeden başka bir ülkeyi tercih etmesi durumudur. Günümüzde kendine geniş yer bulan Sağlık Turizmi, ülkemizde son yıllarda Sağlık Bakanlığı’nın da katkılarıyla popüler bir alan olmuştur. 2008 yılında ülkemizde sağlık hizmeti alan uluslararası hasta sayısı 74.093 iken 2015 yılında bu sayı 392.950' ye yükselerek yaklaşık 5,3 kat artmıştır. Ülkemizde sağlık turizmi için tercih edilen ilk üç şehir sırasıyla İstanbul, Ankara ve Antalya olarak tespit edilmiştir. Bu çalışma sağlık turizminin tanımı, kapsamı ve dünya genelindeki durumunun yanında Türkiye’nin son dönemde bu alanda yaşadığı gelişmeleri, hedeflerini, güncel verilerle mevcut durumunun incelenmesini amaçlamıştır. Türkiye’nin sağlık turizmindeki durumu değerlendirilmiş, elde edilen verilerle sektördeki güçlü ve zayıf yönleri, karşılaştığı fırsat ve tehditler SWOT analiziyle incelenmiştir. Gelişmiş bir sağlık teknolojisine ve kalifiye ve yetişmiş sağlık insan gücüne sahip olması en belirgin avantajıyken bu personelin yabancı dil bilmemesi en büyük handikap olmaktadır. Yine bu çalışmamızda Türkiye’nin sağlık turizmi alanında kendini geliştirebileceği noktalara değinilmiştir. Ayrıca bu kongrede birçok ülkeden gelen yabancı katılımcılara da ülkemizdeki sağlık turizmi hakkında farkındalık oluşturmak amaçlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Null
2018
Yazar:  
0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 22
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini