Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 856
 İndirme 126
 Sesli Dinleme 2
Gkry’nin Münhasır Ekonomik Bölge Anlaşmaları ve Petrol ve Doğal Gaz Arama Çalışmaları
2018
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Doğu Akdeniz havzasında 2008 yılında önemli miktarda petrol ve doğal gaz yatakları keşfedilmiş ve bölge ülkeleri söz konusu kaynaklardan pay alma çabası içine girmiştir. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti, KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti), GKRY (Güney Kıbrıs Rum Yönetimi), Lübnan, MAC (Mısır Arap Cumhuriyeti), Suriye, İsrail ve Filistin gibi ülkeler bölgede mevcut ve ileride çıkarılacak olan petrol ve doğal gaz üzerinde hak sahibidir. Ancak GKRY, Yunanistan’la işbirliği halinde çevre ülkelerle MEB (Münhasır Ekonomik Bölge) belirleme anlaşmaları imzalayarak ihtilaflı bölgelerde tek başına petrol ve doğal gaz arama çalışmaları yapmaya ve yabancı şirketlere arama ruhsatları vermeye başlamıştır. GKRY, önemli bir bölümü Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıta Sahanlığı içinde kalan ve diğer bir bölümü üzerinde KKTC’nin de hak sahibi olduğu alanlar için açtığı ihalelere katılan ülkelerin siyasi ve askeri gücünden de yararlanarak Türkiye ve KKTC’nin söz konusu hukuksuzluğa müdahalesini önlemeye çalışmaktadır. Bu çalışmada GKRY’nin MEB belirleme ve petrol ve doğal gaz çıkarma çalışmaları ve Türkiye Cumhuriyeti’nin söz konusu çalışmalara karşı aldığı ve bundan sonra alması gereken tedbirler ele alınarak değerlendirilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.504
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini