Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 219
 İndirme 86
Belediyelerin Yoksullukla Mücadeledeki Rolü: Malatya Büyükşehir Belediyesi Örneği
2019
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Tarihin her döneminde görülen yoksulluk sorunu, günümüzde daha da önem arz etmştir. Dünya üzerinde ülkeler, idari, sosyal, kültürel yapıları ile ekonomik durumlarına göre yoksullukla mücadele konusunda kendi yöntemlerini geliştirmişlerdir. Bu çerçevede birçok ülke, merkezi yönetim kadar yerel yönetimleri de bu sorunla mücadelede daha aktif bir duruma getirmeye çalışmıştır. Bu ülkelerden birisi de Türkiye’dir. 2000’li yıllardan itibaren gerçekleştirilen yasal reformlar sonucunda merkezi idarenin yanında yerel yönetimlere özel de ise belediyelere yoksullukla mücadelede önemli yetki ve roller verilmiştir. 2004 ve 2005 yıllarında belediye idarelerine yönelik çıkarılan 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu ve 5393 Sayılı Belediye Kanun ile yoksullara yönelik yerel alandaki sosyal politika ve hizmetler konusunda belediyelere çeşitli sorumluluklar yüklenmiştir. Yapılan bu yasal reformlarla belediyeler bulundukları alanlarda yoksullukla mücadele temel yönetim birimlerden birisi haline gelmiştir. Daha sonrasında 2012 yılında düzenlenen 6360 sayılı yasayla birlikte belediyelerin hem yönetim yapılarının güçlendirilmesi hem de yerel alanlardaki belediye hizmetlerin yaygınlaştırılması hedeflenmiştir. Böylelikle yoksullukla mücadele konusunda, merkezi idarenin yanında yerel yönetim birimi olarak belediyelerin de güçlü bir paydaş ve aktör olma yolunda önemli bir adım daha atılmıştır. Dolayısıyla bu çalışmada, Türkiye’de belediyelerin yoksulluk sorunu ile mücadeledeki görev ve sorumlulukları Malatya Büyükşehir Belediyesi (MBB) örneği üzerinden ele alınmış ve bu sorunun ortadan kaldırılması veya azaltılması için yerelde yürütülen sosyo-ekonomik yönlü çalışmaların bir değerlendirilmesi yapılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of The Municipalities In Fighting The Absence: The Example Of The Malaysian Embassy
2019
Yazar:  
Özet:

The problem of poverty that has been seen in every period of history has not been more important today. Countries across the world have developed their own methods of fighting poverty according to their administrative, social, cultural structures and economic conditions. In this framework, many countries, as well as central governments, have tried to make this problem more active. One of these countries is Turkey. As a result of the legal reforms carried out since the 2000s, the central administration, in addition to local governments, has given the municipalities significant powers and roles in the fight against poverty. In 2004 and 2005, the municipalities were charged with various responsibilities regarding the social policies and services in the local area to the poor, including the Metropolitan Municipality Act No. 5216 and the Municipality Act No. 5393. With these legislative reforms, the councils have become one of the main units of the fight against poverty in the areas where they are located. With the law No. 6360 adopted in 2012, it was aimed at strengthening both the municipality’s administrative structures and the spread of municipal services in local areas. Thus, in the fight against poverty, a further important step has been made in the way of the municipalities as a strong stakeholders and actors as a local administration unit alongside the central administration. Therefore, in this study, the tasks and responsibilities of the municipalities in the fight against the poverty problem in Turkey have been addressed through the example of the Malatya Metropolitan Municipality (MBB) and a assessment of the socio-economic work carried out in the local area to eliminate or reduce this problem.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 904
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini