Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 7
 Görüntüleme 117
 İndirme 43
5-6 YAŞ ÇOCUKLARININ ÖZ DÜZENLEME BECERİLERİNİN İNCELENMESİ
2019
Dergi:  
Turkish Studies Educational Sciences
Yazar:  
Özet:

Araştırmanın amacı, okul öncesi eğitim kurumlarına devam eden 5-6 yaş çocukların öz düzenleme becerilerini belirlemek ve öz düzenleme becerileri ile bazı demografik özellikler arasındaki ilişkiyi ortaya koymaktır. Araştırma resmi ilköğretim anasınıfları ile resmi bağımsız anaokullarına devam eden, Ankara ili Yenimahalle ilçesinde bulunan 350 çocuk ile yürütülmüştür. Örneklemin uygulama işlemi; resmi ilköğretim okullarının anasınıfları ve bağımsız anaokulları tamamında olasılıklı olmayan örnekleme yöntemlerinden kotalı örnekleme yöntemine uygun olarak olarak yapılmıştır. Araştırmada veri toplama araçları olarak; Çocuklar için Genel Bilgi Formu ve Çocuk Davranış Değerlendirme Ölçeği kullanılmıştır. Verilerin analizi SPSS 24 paket programında yapılmıştır. Araştırma sonucunda öz düzenleme becerilerinin çocuğun yaşına, cinsiyetine, devam ettiği okul öncesi kurumunun türüne, aile tipine, anne yaşına, anne öğrenim durumuna, anne mesleğine, babanın yaşına, babanın öğrenim durumuna ve babanın mesleğine göre istatiksel açıdan anlamlı bir farklılık gösterdiği görülmüştür (p<0,05). Ayrıca araştırma sonucunda çocuğun kendisi dâhil kardeş sayısı, doğum sırası, bulunduğu okul öncesi kurumundaki yılı, cinsiyeti, aile durumu, geçirdiği önemli bir kaza, ameliyat veya hastalık olup olmama durumu, son altı aydır sürekli olarak kullandığı bir cihaz veya alet olup olmama durumu, sürekli kullanması gereken ilaçlar olup olma durumu ve çocukta tanısı konulmuş bir gelişimsel sorun olup olmama durumu ile öz düzenleme becerileri arasında anlamlı bir ilişki olmadığı sonucuna ulaşılmıştır (p>0,05).

Anahtar Kelimeler:

5 to 6 year old children’s self-release
2019
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study is to identify the self-regulating skills of children aged 5-6 years of age in pre-school education institutions and to reveal the relationship between self-regulating skills and some demographic characteristics. The research was carried out with 350 children in the Ankara or Yenimahalle district, which are ongoing to their official primary education maternities and official independent kindergartens. The application process of the sample is done in accordance with the sample method of the official primary school's motherhood and the most unlikely sample methods in the entire independent primary school. In the study, data collection tools were used; General Information Form for Children and Child Behavior Assessment Scale. The data analysis was carried out in the SPSS 24 package program. The research found that self-regulation skills showed a significant statistical difference according to the child’s age, gender, type of pre-school institution, family type, mother’s age, mother’s education status, mother’s profession, father’s age, father’s education status and father’s profession (p<0,05). The study also found that the number of brothers, including the child, the birth order, the year in the pre-school institution where he was, gender, family status, a significant accident, surgery or illness, the state of being a device or instrument he has been constantly used in the last six months, the state of being medications he must be constantly used and the state of being a diagnosed developmental problem in the child and the ability to self-regulate there was no meaningful relationship (p>0,05).

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Educational Sciences

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 752
Atıf : 1.118
Turkish Studies Educational Sciences