Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 194
 İndirme 37
SONSUZA KADAR ÇOCUK KALMAK: EBEDÎ ÇOCUK/PUER AETERNUS ARKETİPİ BAĞLAMINDA AHMET CEMİL
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

“Analitik Psikoloji” adını verdiği kendi ekolünü oluşturan ve ortak/kolektif bilinç dışında yer alan arketiplerin insan hayatı üzerindeki etkilerine dikkat çeken isim Carl Gustav Jung’tur. İlk örnek/ilk model olarak tanımladığı arketip kavramı, insanoğlunun çağlardan beri kalıtımsal olarak aktardığı ortak bir mirası ifade etmektedir. Bu miras içerisinde yer alan arketiplerden biri de çocuk arketipidir. Yenilenme ve yeniden doğuşu sembolize eden çocuk arketipinde, büyümek istemeyen ve anne sevgisine sığınan ebedî çocuk/puer aeternus arketipi yer alır. Türk edebiyatında romancı kişiliğiyle ön plana çıkan Halit Ziya Uşaklıgil’in yazı faaliyetlerinde dönüm noktası olan eseri Mai ve Siyah’tır. Eser sadece bu özelliği ile değil, romanın başkişisi olan Ahmet Cemil’in ebedî çocuk/puer aeternus arketipine olan yakınlığı ile de dikkat çekmektedir. Bu çalışmada, ebedî çocuk/puer aeternus arketipinin özellikleri verilmiş, roman başkişisinin hangi yönleriyle bu arketipin özelliklerini taşıdığı örneklenmiş ve elde edilen bulgular üzerinden Ahmet Cemil’in sonsuza dek büyümeyecek olan ebedî bir çocuk olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

SONSUZA KADAR ÇOCUK KALMAK: EBEDÎ ÇOCUK/PUER AETERNUS ARKETİPİ BAĞLAMINDA AHMET CEMİL
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Carl Gustav Jung, who forms his own column of "analytic psychology" and draws attention to the effects of archetypes outside the common/collective consciousness on human life. The archaeological concept, which he defines as the first example/model, represents a common heritage that mankind has transmitted in heritage since the ages. One of the archives in this heritage is the children's archives. In the child archetype symbolizing the renewal and rebirth is the eternal child/puer aeternus archetype that does not want to grow and refuge to the mother’s love. In Turkish literature, Halit Ziya Uşaklıgil's work, which is a turning point in writing activities with his romantic personality, is Mai and Black. The work is not only attracted by this feature, but also by the proximity of the eternal child/puer aeternus archetype of Ahmet Cemil, the main character of the novel. In this study, we have given the characteristics of the eternal child/puer aeternus archetype, and we have shown that through the findings that the novel's main character carries the characteristics of this archetype, Ahmet Cemil is an eternal child that will not grow forever.

To Be A Child Forever: Ahmet Cemi̇l In The Context Of The Eternal Child/puer Aeternus
2019
Dergi:  
Asos Journal
Yazar:  
Özet:

Carl Gustav Jung, the founder of analytical psychology, is the name that draws attention to the effects of the archetypes on human life. The archetypal concept, which he describes as the first sample/first model, refers to a common legacy that human beings have inherited since ages. One of the archetypes in this heritage is the archetype of child. The archetype of child, that symbolizes regeneration and rebirth, is the eternal child/puer aeternus archetype that does not want to grow up and takes refuge in the love of the mother. Mai and Siyah is the turning point of Halit Ziya Uşaklıgil’s who is one of the leading novelists in Turkish literature, writing activities. Ahmet Cemil who was the protagonist of the novel draws attention with his closeness to the eternal child/puer aeternus archetype. In this study, the characteristics of the eternal child/puer aeternus archetype were given and the archetypal features of the novel are sampled. According to the findings, it was seen that Ahmet Cemil was an eternal child who would not grow forever.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Asos Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 5.146
Atıf : 9.678
Asos Journal