Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 83
 İndirme 30
2014 Yerel Seci̇mleri̇nde Sosyal Medya Kullanimi 16 Buyuksehi̇r Beledi̇ye Baskanligi Seci̇mi̇ Ornegi̇
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Seçim dönemlerinde partilerin adayları, seçim süreci boyunca kitlelere ulaşabilmek amacıyla geleneksel medyanın yanında sosyal medyayı seçim kampanyalarının bir parçası olarak kullanmaktadırlar. Bu çalışma, e-demokrasi uygulamalarından olan sosyal medya kullanımının seçim kampanyaları içinde ne derece etkin bir rol oynadığını, 30 Mart 2014 yerel seçimleri sürecinde irdelemeyi esas almaktadır. Bu çerçevede, araştırma, sosyal medya kullanımının bir seçim sürecinde vatandaşların büyükşehir belediye başkanı adayları ile olan birebir etkileşimini, diyalogunun ölçüsünü ve belediye başkanlarının seçmenleri ne kadar mobilize etmeye çalıştığını tespit etmeye çalışmaktadır. Nitel araştırma yöntemlerinden içerik analizi yöntemine dayanan bu araştırmanın evreni, 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde yer alan 16 büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterilen siyasilerden oluşmaktadır. Bu evren içerisinden 16 büyükşehir belediye başkanlığı seçim yarışına katılan büyükşehir başkan adaylarından, büyükşehir belediye başkanlığını kazanan aday ile onu en yakından takip eden ve o yerel bölgede en fazla oyu alan ikinci büyükşehir belediye başkan adayı örneklem olarak alınmıştır. Araştırma, Türkiye'de, yerel siyasiler tarafından seçim sürecinde sosyal medya kullanımının, vatandaşlarla doğrudan diyalog kurma ve karşılıklı etkileşim ile yerel politikaları belirleme hedefini gütmediğini; sosyal medya araçlarını, büyükşehir belediye başkan adaylarının kendilerini tanıtma ve projelerini anlatma yoluyla tek taraflı bir bilgi aktarım aracı olarak kullandıklarını ortaya koymaktadır.

Anahtar Kelimeler:

2014 Social Media Usage In Local Elections 16 Examples Of Choice Of Municipality
2016
Yazar:  
Özet:

during the election period, the candidates of the parties use social media as part of the selection campaigns, alongside traditional media to reach masses throughout the selection process, this study tries to detect how effective role in the selection campaigns of the use of social media from edemokrasi applications, 30 march 2014 is based on the fact that the use of social media in the process of a selection of other political relations with the candidates of the largest municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality and the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the municipality of the

Anahtar Kelimeler:

The Use Of Social Media In 2014 Local Elections: The Example Of Elections Of 16 Metropolitan Municipalities
2016
Yazar:  
Özet:

In the election times, the candidates of parties use the social media besides traditional media in order to reach over the masses as a part of their election campaign during the election period. This study aims to examine how social media as an e-democracy application plays an effective role in the election campaigns with the case of 30 March 2014 Local Elections. With this aim, the study tries to identify the impact of use of social media during the election times on the interaction between citizens and the candidates of metropolitan municipality, the measurement of dialogue and how metropolitan mayor candidates try to mobilize voters. The population of this qualitative research based on content analysis consists of politicians as mayor candidates of 16 metropolitan municipalities in 30 March 2014 Local Elections. From this population, mayor candidates of 16 metropolitan municipalities, the candidates who won the election by being the mayor of metropolitan cities and the main competitor party candidates are chosen as sample of the research. The study puts forward that in Turkey the use of social media by local politicians during elections doesn’t pursue the goals of direct interaction with citizens in order to determine the local policies and social media applications are used by metropolitan mayor candidates as a unilateral knowledge transfer tool for introducing themselves and explaining their projects to the voters.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.231
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini