Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 87
 İndirme 41
 Sesli Dinleme 1
Ortaokul Ogrenci̇leri̇ni̇n Olumlu ve Olumsuz Mukemmeli̇yetci̇li̇k Duzeyleri̇ İle Benli̇k Saygisinin İncelenmesi̇
2016
Dergi:  
The Journal of Academic Social Science Studies
Yazar:  
Özet:

Kuramsal bilgiler ve araştırmalar göstermektedir ki olumlu ve olumsuz mükemmeliyetçilik duygusu ve benlik saygısı bireylerin kişilik özellikleri ve akademik başarıları üzerinde önemli etkiye sahiptir. Ülkemizde, olumlu ve olumsuz mükemmeliyetçilik ile benlik saygısı düzeylerinin belirlenmesi ve karşılaştırılmasına yönelik, ortaokul öğrencilerini kapsayan çalışmaların yeterince yapılmadığı düşünülmektedir. Bu nedenle araştırmada ortaokul öğrencilerinin olumlu ve olumsuz mükemmeliyetçilik ile benlik saygısı düzeylerinin belirlenmesi ve karşılaştırılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda aşağıdaki soruların yanıtları aranmıştır. 1. Ortaokul öğrencilerinin Olumlu ve olumsuz mükemmeliyetçilik ile benlik saygısı düzeyleri nedir? Bu ikisi arasında bir ilişki var mıdır? 2. Ortaokul öğrencilerinin Olumlu ve olumsuz mükemmeliyetçilik düzeyleri benlik saygılarını anlamlı biçimde yordamakta mıdır? 3. Ortaokul öğrencilerinin mükemmeliyetçilik ve benlik saygısı düzeyleri cinsiyete göre farklılık göstermekte midir? Araştırmada, iliş¬kisel tarama modeli kullanılmıştır. Araştırma 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılında Sivas da ortaokulda öğrenim gören ve tesadüfi olarak belirlenen 868 öğrencinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Veri toplama aracı olarak, “Olumlu ve Olumsuz Mükemmeliyetçilik Ölçeği” ve “Coopersmith Benlik Saygısı Ölçeği” kullanılmıştır. Elde edilen veriler, Pearson Momentler Korelasyon katsayısı, basit doğrusal regresyon analizi ve t-testi ile analiz edilmiştir. Bu analizler sonucunda, Ortaokul öğrencilerinin %38,01’nin düşük benlik saygı düzeyine, %61,99’nun ise yüksek benlik saygı düzeyine sahip olduğu, olumlu mükemmeliyetçilik ve benlik saygısı arasında pozitif yönlü ve zayıf bir ilişkinin olduğu, olumsuz mükemmeliyetçilik ile benlik saygısı arasında ise negatif yönlü orta bir ilişkinin olduğu, olumlu mükemmeliyetçilik düzeylerinin benlik saygısı düzeyini anlamlı bir şekilde yordadığı ve cinsiyete göre anlamlı bir fark oluşmadığı sonuçlarına ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

A Study On Positive and Negative Perfectionism and Self-esteem Levels Of Middle School Students
2016
Yazar:  
Özet:

Theoretical knowledge and studies show that the sense of positive and negative perfectionism and self-esteem have significant effects on one’s personality characteristics and academic achievements. It is believed that there is sufficient number of studies involving middle school students in order to determine and compare the positive and negative perfectionism and self-esteemlevels. Therefore, the purpose of the present study is to determine and compare the positive and negative perfectionism and self-esteemlevels of middle school students. We sought answers to the following questions with this purpose in mind. 1. What are the positive and negative perfectionism and self-esteemlevels of middle school students? Is there any correlation between them? 2. Do the positive and negative perfectionism levels of middle school students significantly predict their self-esteem? 3. Are there any gender-based differences between perfectionism and self-esteem levels of middle school students? Relational screening model is used in the study, and random selected 868 students studying at a middle school in Sivas in the academic year of 2015-2016 are included. “Positive and Negative Perfectionism Scale” and “Coopersmith Self-Esteem Inventory” are used for data collection. The collected data are analyzed using Pearson Product-Moment Correlation coefficient, simple linear regression analysis, and T-Test. In such analysis, we’ve concluded that 38,01% of the students have low self-esteem level, 61,99% have high self-esteem level, that there is a positive and poor correlation between positive perfectionism and self-esteem, and there is a negative and moderate correlation between negative perfectionism and self-esteem, that the positive perfectionism levels significantly predict the self-esteem level, and that there is not a significant different between genders.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








The Journal of Academic Social Science Studies

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.435
Atıf : 11.231
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini