Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 97
 İndirme 28
7-10 Yaş Grubu Çocukların Şiddet Algılarının Resimler Aracılığı İle Sosyal Güçler Bağlamında İncelenmesi
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

Çocuk çizdiği resimlerle kendini ve dünyayı nasıl algıladığını bize anlatmaktadır. Bu bağlamda çocuk resimleri, çocukların zihin dünyasını anlamamızda son derece önemlidir. Bu araştırmada, 7-10 yaş grubu çocukların şiddet algılarının resimler aracılığı ile sosyal güçler bağlamında incelenmesi amaçlanmıştır. Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı il merkezinde ve merkeze bağlı köylerde farklı sosyo-ekonomik düzeyde olan dört farklı ilkokula devam eden 86 çocuk araştırmanın çalışma grubunu oluşturmuştur. Çalışma grubunda yer alan öğrencilere A4 boyutunda olan resim kâğıtları verilmiştir. Bir ders saatinde öğrencilere resimler çizdirilmiş ve öğrencilerden resimleri hakkında açıklama yapmaları istenmiştir. Veriler analiz edilmeden önce öğrencilerin çizmiş olduğu resimlerin verilen yönergeye uygun olarak çizip çizmedikleri incelenerek ön elemeden geçirilmiştir. Bu eleme sonucunda kalan çizimler erkek öğrenciler E1, E2, kız öğrenciler ise K1, K2 şeklinde formüle edilmiştir. Daha sonra elde edilen veriler, iki uzman tarafından ayrı ayrı analiz edilmiştir. Bu analiz sonucunda elde edilen veriler, tema olarak kabul edilen araştırma soruları altında sınıflandırılmıştır ve taslak kod listesi oluşturulmuştur. Kodlanan veriler uzmanlar tarafından tartışılarak uzlaşma yoluyla tema ve kod listesine son şekli verilmiştir. İlgili temalar altında toplanan kodların frekans ve yüzde değerleri alınarak değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda; şiddet temalı çocuk resimlerinde hâkim sosyal gücün medya olduğu, şiddetin algılandığı mekânların en çok ev ve sokak olduğu, şiddet aracı olarak en çok fiziksel gücün kullanıldığı, şiddete maruz kalan kişinin en çok tanımadığı diğer kişiler olduğu, şiddeti uygulayan kişinin ise en çok akran olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

710 years of age group study in the context of social powers through the pictures of children’s violence perceptions
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

in this context, children tell us how to perceive themselves and the world with pictures drawn, children's images are extremely important in understanding the mind world of children, in this research, 710 years old group was intended to be examined in the context of social forces through the pictures of children's violence perceptions, as a result of the fact that in the province center and villages, people who have been diagnosed with different socioeconomic levels, were identified by the most important categories of the children's research group, as a result of the most important categories of the researches, were analyzed by the most important categories of the people who have been identified in the list of the categories of the researches, and were analyzed by the researches, as a group

Anahtar Kelimeler:

Examining The Perception Of Violence Of The Children Between 7-10 Ages Through The Paintings In The Context Of Social Forces
2015
Dergi:  
Turkish Studies
Yazar:  
Özet:

The child tells us how he/she perceives himself and the world by the pictures he/she draws. In this context, children’s paintings are extremely important to understand their mind. In this study, it has been aimed to examine the perception of violence of the children between 7-10 ages through the paintings and in the context of social forces. The working group consists of 86 children who have different socio-economic levels and who attend 4 different elementary schools in the city centre or central villages affiliated to Mus Provincial Directorate of National Education. The students in the working group were given papers for drawing which were A4 size. In one lesson, the students were made to draw pictures and were asked to make statements about the pictures they had drawn. Before analyzing the data, the pictures were pre-selected by examining whether the students had drawn their pictures according to the given instructions or not. As a result of this pre-selection, the chosen pictures were formulated as E1, E2 for boys and K1, K2 for girls. The data obtained were then analyzed separately by two experts. The data obtained as a result of this analysis were classified under the research questions which are accepted as themes and the list of the draft code was created. Coded data were discussed by the experts and the theme and code list was finalized by consensus. The frequency and percentage values of the codes which were collected under the relevant themes were taken and evaluated. As a result of the study, it has been seen that the dominant social power in violence-themed children's paintings is media; the places where the violence is mostly perceived are the houses and the street; the physical force is mostly used as the violence means; the person who is exposed to violence is mostly exposed by the people he doesn’t know; the person who perpetrate violence is mostly a peer.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Turkish Studies

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 12.054
Atıf : 48.362
Turkish Studies