Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 74
 İndirme 38
Turizm İşletmelerinde Çalışanların Sosyo-kültürel Uyumunun Ölçülmesi Üzerine Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Turizm, farklı kültürlerden gelen işgücünü bünyesinde barındıran çok kapsamlı bir sektördür. Hizmet sektöründe yer alan turizmde hizmet kalitesinin elde edilebilmesi ve buna bağlı olarak müşteri memnuniyeti sağlanabilmesi açısından çalışanların kültürel açıdan uyum düzeylerinin belirlenmesi önem arz etmektedir. Sosyo-kültürel uyuma ilişkin olarak literatürde daha önceden çalışılmış konular yer almakta olup turizm sektöründe çalışanların sosyo-kültürel uyumu ile ilgili çalışma sayısı oldukça kısıtlıdır. Bu noktadan hareketle bu araştırmanın temel amacı, turizm işletmelerinde çalışan yerli ve yabancı işgörenlerin sosyo-kültürel uyum düzeylerinin demografik değişkenlere göre incelenmesidir. Çalışmanın uygulama bölümünde Antalya ilinde yer alan otel işletmeleri, seyahat acentaları, yiyecek-içecek işletmeleri ve diğer turizm işletmelerinde çalışmakta olan 467 işgörene anket uygulanmıştır. Anketin ilk bölümü çalışanların demografik özelliklerini belirlemeye yönelik olarak hazırlanmıştır. İkinci bölümde sosyo-kültürel uyum ölçeğine ait ifadeler yer almaktadır. İstatistiksel analizler R version 3.2.5 ve IBM SPSS Amos paket programları yardımıyla gerçekleştirilmiştir. Analizler ile desteklenen teorik yapılar sonucunda, elde edilen sonuçların demografik özelliklere göre farklılıkları student’s t testi ve Tek Yönlü Varyans analizi (ANOVA) ile test edilmiştir. Yapılan analiz sonuçlarına göre, demografik değişkenlerden cinsiyet, yaş, medeni durum, uyruk, eğitim durumu, geldikleri alan, çalışılan tesis türü, kıdem durumu ve gelir durumuna göre sosyo-kültürel uyum ile aralarında anlamlı farklılıklar saptanmıştır. Çalıştıkları departman ve vardiya durumuna göre ise herhangi bir farklılık bulunmamaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Turi̇zm İsletmeleri̇nde Calisanlarin Sosyo-kulturel Uyumunun Olculmesi̇ Uzeri̇ne Bi̇r Arastirma
2019
Yazar:  
Özet:

Tourism is a very comprehensive sector that hosts labour from different cultures. It is important to determine the level of cultural conformity of employees in the service sector in order to the quality of the service in the tourism sector and to ensure customer satisfaction accordingly. Social-cultural harmony in literature includes topics previously studied and the number of work related to social-cultural harmony of workers in the tourism sector is quite limited. From this point on, the main objective of this research is to study the social and cultural harmony levels of domestic and foreign workers working in tourism enterprises according to demographic variables. In the application section of the study, an survey was implemented to 467 employees who work in hotel companies, travel agencies, food and beverage companies and other tourism enterprises located in Antalya. The first section of the survey is designed to identify the demographic characteristics of employees. In the second section, the expression of the socio-cultural scale is included. The statistical analysis was carried out with the help of R version 3.2.5 and IBM SPSS Amos package programs. As a result of the theoretical structures supported by the analyses, the differences between the results obtained according to the demographic characteristics were tested by the student's t test and the One Direction Variance Analysis (ANOVA). According to the results of the analysis, the demographic variables have determined significant differences between gender, age, civil status, nationality, educational status, area where they come, type of facility that is studied, age status and income status and socio-cultural harmony. Depending on the department and the state they work, there is no difference.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.753
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini