Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 184
 İndirme 47
Türkiye’de Gösterilen Mısır Filmlerinin Türk Sinemasına Etkileri
2015
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Mısır filmleri 1930’lu yılların sonlarında Türkiye’ye gelmiştir. Filmler ilk geldiği andan itibaren halk tarafından yoğun bir ilgiyle karşılanmıştır. Ağır melodram tarzındaki bu filmler Türk toplumunun kültürüne, gelenek ve göreneklerine, yaşam tarzına hitab etmiştir. Halk tarafından Mısır filmlerine gösterilen yoğun talep film yapımcılarının bu yönde çalışmalar yapmalarına neden olmuştur. Prodüktörler sürekli olarak çok sayıda Mısır filmleri ithal etmişlerdir. Bu durumu değerlendiren yönetmen Muharrem Gürses ise Mısır filmleri tarzında filmler çekmeye başlamıştır. Gürses filmlerini Türk halkına uygun şekilde yerelleştirerek gerçekleştirmiştir. Halk bu filmleri o derece beğenmiştir ki artık Mısır filmlerini getirmeye ihtiyaç kalmamıştır. Mısır filmleri tarzında yerelleştirilerek çekilen filmler popüler Türk sinemasının doğmasına neden olmuştur. Sinema kazanç getiren bir iş alanı haline gelmiştir. Buna paralel olarak çekilen filmlerin sayısında, seyirci sayısında, yeni kurulan film şirketleri sayısında artış yaşanmıştır. Yeni yönetmenlerin sinemaya girmesine imkan sağlamıştır. Dolayısıyla Türk sineması 1940’lı yıllardan 1975 yılına kadar hızlı bir yükselişe geçmiş ve büyük gelişme göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.751
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini