Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 73
 İndirme 31
Kuresel Fi̇nansal Kri̇zi̇n Turki̇ye’de Kamu ve Ozel Sermayeli̇ Bankalarin Kredi̇ Verme Davranisina Etki̇si̇
2018
Dergi:  
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, Türkiye’deki kamu ve özel sermayeli mevduat bankalarının kredi verme davranışlarının, küresel finans krizi sonrasında kriz öncesine kıyasla değişim gösterip göstermediğinin analiz edilmesidir. Çalışma 2005-2015 yıllarını kapsamaktadır, mevduat bankalarının çeyrek dönem finansal verileri (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından açıklanan toplu veriler) kullanılmıştır. Çalışmadaki araştırma sorusu Difference-in-Differences (‘DiD’) yaklaşımı ile çözülebilmektedir, kamu ve özel sermayeli mevduat bankalarının 2008 Küresel Finans Krizi öncesi ve sonrası davranış farklılıklarında istatistiksel olarak anlamlı derecede bir değişim olup olmadığının tespiti bu yöntem ile mümkün olmaktadır, bu nedenle, çalışmanın ekonometrik analizi ‘DiD’ yöntemi kullanılarak yapılmıştır. Çalışmanın sonuçları göstermektedir ki; kredi verme davranışı açısından, Türkiye’de kamu sermayeli mevduat bankaları küresel finansal kriz sonrasında özel sermayeli rakiplerinden önemli ölçüde farklı davranış göstermektedir. Bu sonuç, kamu bankalarının kendine özgü nitelikleri, yapıları (kuruluş misyonu) nedeniyle ortaya çıkmaktadır. Literatür ve ekonometrik analiz sonuçlarına göre, kamu bankaları krizin olumsuz etkilerini bertaraf edebilmek motivasyonu ile özel sermayeli rakiplerine nazaran kredi verme konusunda daha aktif rol üstlenmişlerdir ki bu konjonktür karşıtı hareket olarak nitelendirilir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Global Financial Crisis On Lending Behavior Of Public and Private Deposit Banks In Turkey
2018
Yazar:  
Özet:

This article analyzes lending behavior differences between public and private deposit banks in Turkey during and after the global financial crisis. The study covers the years 2005-2015. Quarterly collective financials of deposit banks (released by Banking Regulatory and Supervisory Agency of Turkey) are analyzed. The research question (whether or not there exist a significant change in differences between Turkish public and private banks’ lending behaviors after the crisis) in this study can be solved via Difference-in-Differences (‘DiD’) approach. This article concludes by suggesting that after the global financial crisis, lending behaviour of publicly owned deposit banks significantly differed from that of privately owned ones in Turkey. This is attributable to the very nature of the public banks. Literature review findings and the analysis results about Turkey indicate that unlike their privately owned rivals, public deposit banks took much more active role (as far as lending is concerned) to prevent the negative effects of the global financial crisis of 2008, which is a counter-cyclical behavior.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 401
Atıf : 1.440
2023 Impact/Etki : 0.257
Finans Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Dergisi