Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 855
 İndirme 93
 Sesli Dinleme 3
Orhun Yazıtlarının Eğitim Bilimleri Açısından İncelenmesi
2018
Dergi:  
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Orhun Yazıtları tarihte, Türklerin bilinen ilk alfabesi olan Orhun alfabesi ile Göktürkler tarafından yazılmıştır. Dönemin Türk tarihini aydınlatması, özgürlüğü kaybetme ve bağımsızlık mücadelesi, kağanların halkını bilinçlendirmesi, iyiyi-kötüyü, doğruyu-yanlışı ortaya koymasını coşkulu, etkileyici, inandırıcı, edebi bir anlatımla açıklayan söylev örnekleri olarak kabul edilebilir. Bu çalışmada Orhun Yazıtları; eğitim tarihi, eğitim felsefesi, eğitim sosyolojisi, yaygın eğitim, öğretim ilke, yöntem ve teknikleri, değerler eğitimi, eğitim yönetimi, eğitim hukuku, eğitim psikolojisi, Türk dili ve edebiyatı özel öğretim yöntemleri, eğitim sistemi açılarından incelenmiştir. Eğitim tarihi açısından Türk milletinin ilk yazılı belgeleri olmaları, kronolojik tarih eğitimi açısından önemlidir. Eğitim felsefesi ve eğitim sosyolojisi açısından, eğitimin amaçlarının başında yer alan vatandaşlık eğitimi örnekleri bulunmaktadır. Yaygın eğitim açısından, yazıtlarda Türk milletine hitap eden devlet yöneticilerin halkı eğitmeleri, bilinçlendirilmeleri söz konusudur.  Öğretim ilke, yöntem ve teknikleri boyutunda, anlatım yöntemlerinden söylev tekniğinin siyasi çeşidinin özelliklerini taşımakta, örnek olay ve soru cevap teknikleriyle desteklenmektedir. Değerler eğitimi boyutunda, bağımsızlık, özgürlük, barış için savaş gibi değerler ortaya konulmuştur. Eğitim yönetimi boyutunda, liderlik eğitimi, eğitim hukuku boyutunda törelere/ yasalara bağlılık,  eğitim psikolojisi boyutunda milletini tanıma ve psikolojisini bilme, Türk dili ve edebiyatı özel öğretim yöntemleri boyutunda örnekler verme, kanıtlar sunma, dayanaklandırma, zıtları gösterme tekniklerinin uygulanışı incelenmiştir. Araştırma sonuç ve önerilerle son bulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 161
Atıf : 428
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi