Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 873
 İndirme 97
 Sesli Dinleme 7
Drama Temelli Fen Etkinliklerinin Okul Öncesi Öğrencilerinin Sosyal Beceriler Üzerine Etkisinin İncelenmesi: Besinler Konusu Örneği
2018
Dergi:  
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada okul öncesi dönem eğitimi planı, öz bakım becerileri gelişim alanında yer alan doğru ve dengeli beslenme kazanımları dikkate alınarak hazırlanan drama temelli fen eğitimi etkinliklerinin mevcut yönteme oranla sosyal beceriler üzerine etkisini belirlemek amaçlanmıştır. Araştırmada yarı deneysel araştırma yöntemi benimsenmiştir.  Çalışma, 2017-2018 eğitim öğretim yılında bir devlet okulunda eğitim görmekte olan beş yaş grubu öğrencileri ile yürütülmüştür. Çalışma toplam 37 öğrenci ile yürütülmüştür. Rastgele atama yöntemi ile okulda mevcut sınıfların biri deney, diğeri karşılaştırma grubu olarak tayin edilmiştir. Deney grubunda 18 karşılaştırma grubunda ise 19 öğrenci yer almıştır. Deney grubundaki öğrencilere besinler konusu drama temelli öğretim ile öğretilmiştir. Karşılaştırma grubunda ise besinler konusu aynı araştırmacı tarafından mevcut yöntem ile öğretilmiştir. Erken çocukluk döneminde bazı sosyal becerilerin ölçülmesi için Sosyal Becerileri Değerlendirme Ölçeği verilerin toplanmasında işe koşulmuştur. Deney ve karşılaştırma gruplarında gerçekleştirilen uygulamadan iki hafta önce ve iki hafta sonra okul öncesi dönem öğrencileri okul ortamında ölçek üzerinden gözlemlenmiştir. Gözlem sonuçlarından elde edilen veriler puanlara dönüştürülerek bilgisayar ortamına aktarılmış ve istatistik programı aracılığı ile analiz edilmiştir. Analiz sonuçları besinler konusunun öğretiminde drama yöntemi kullanılmasının öğrencilerin bazı sosyal becerilerini (kişiler arası beceriler, kendini kontrol etme, sözel açıklama ve dinleme becerileri) artırdığını ortaya çıkarmıştır. Okul öncesi dönem fen eğitiminde drama temelli öğretime yer verilmesi teşvik edilmeli ve öğretmenlerin drama temelli etkinlik tasarlama, uygulama ve değerlendirme becerileri edinmeleri sağlanmalıdır.

Anahtar Kelimeler:

A Research On Determining The Effect Of Drama Based Science Activities On Social Skills In The Teaching Of Nutrients Issue
2018
Yazar:  
Özet:

The purpose of the study was determining the effect of drama-based science activities on social skills against to ongoing teaching method considering the correct and balanced nutrition objectives in progress field of self-care skills in the pre-school education plan. The quasi-experimental research method had been adopted to accomplish this purpose. The study group was included of five-year-old students who are studying at a public school in the 2017-2018 academic year. One of the existing classes in the school was designated as the experimental group while the other assigned as the comparison group with the random assignment method. The nutrition issue was taught with drama-based teaching to the children in the experimental group. In the comparison group, the subject of nutrition was instructed by the same researcher as usual. The social skills assessment scale was used as a data collection tool to measure some social skills in early childhood. Two weeks before and after the application, preschool students were observed on a scale in the school setting. The data obtained from the observation results were converted into points and transferred to the computer environment and analyzed utilizing a statistical program. The results of the analysis revealed that using the drama method in the teaching of the nutrients topic increased students' social skills (interpersonal skills, self-control, verbal explanation and listening skills). The use of drama-based teaching in pre-school science education should be encouraged and teachers should be given the ability to design, implement and evaluate drama-based activities.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 585
Atıf : 7.336
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi