Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 2
Akıllı Telefon Bağımlılığının Çeşitli Kontrol Değişkenleri Perspektifinde İncelenmesi
2018
Dergi:  
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Yazar:  
Özet:

İletişim teknolojilerinde oldukça hızlı bir değişimin yaşandığı günümüzde cep telefonları ve özellikle son yıllarda akıllı telefonlar hayatımızın vazgeçilmez unsurları arasına girmiştir. Akıllı telefonlar iletişim kurma fonksiyonunun dışında eğilimlerimizi, değerlerimizi, davranışlarımızı kısacası yaşamımızı yakından etkiler hale gelmiştir. Bu durumun hayatımızın birçok alanında kolaylıklar sağlamasının yanı sıra birtakım problemleri de beraberinde getirdiği gözlenmektedir. Kullanım sıklığına bağlı olarak ortaya çıkan akıllı telefon bağımlılığının özellikle gençler üzerinde hem fiziksel hem ruhsal sorunlara neden olduğu belirtilmektedir. Bu noktadan hareketle gençlerin akıllı telefon bağımlılık düzeylerinin çeşitli kontrol değişkenleri perspektifinde belirlenmesi maksadıyla; Noyan vd. (2015) tarafından geliştirilen “Akıllı Telefon Bağımlılığı Ölçeği” ile çeşitli kontrol değişkenleri (cinsiyet, akıllı telefon markası, aylık dakika tüketimi, aylık SMS tüketimi ve aylık internet tüketimi) arasındaki ilişki/etki/farklılıklar, Adıyaman Üniversitesi Besni Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim görmekte olan 100 öğrenci örnekleminde, istatistiki paket programlar kullanılarak çeşitli analizlerle (Keşfedici Faktör Analizi, Doğrulayıcı Faktör Analiz, Farklılık Analizleri, Regresyon Analizi, ve Korelasyon Analizi) incelenmiştir. Elde edilen bulgular bazı kontrol değişkenleri ile akıllı telefon bağımlılığı arasında bazı ilişki/etki/farklılıklar olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)
Uluslararası 4. Sosyal Bilimler Sempozyumu (Asos Congress)