Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 2.180
 İndirme 675
 Sesli Dinleme 9
ESKİ UYGUR TÜRKÇESİ GRAMERİ
2012
Dergi:  
Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi
Yazar:  
Özet:

Eski Türkçe, Türkçenin bilinen en eski yazılı ürünlerinin bulunduğu  dönem olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu ürünlerin -Ergin’in deyimiyle Taşlar  üzerine yazılmış tarih1  in- dili Köktürkçedir. Köktürkçe, Eski Türkçe döneminin  birinci kolunu oluştururken ikinci kolunu da Eski Uygurca veya Eski Uygur  Türkçesi oluşturmaktadır. Eski Uygur Türkçesi, Uygur Türklerinin yerleşik  hayata geçip bu kültür çerçevesinde meydana getirdikleri edebiyatın dilini  yansıtmaktadır. Eski Uygur Türkçesi ile yazılan eserler gün yüzüne çıktıkça  neşredilmiş ve ilim âlemini sunulmuştur.2 Neşredilen eserlerin yanı sıra bu  eserlerden yola çıkarak gramer çalışmaları da yapılmıştır.3 Yapılan gramer  çalışmaları genellikle Köktürkçe kolunun da dâhil olduğu Eski Türkçe dönemi  adı altında ele alınmıştır. Ortaya konulan çalışmaların hepsi değerli olmakla  birlikte Eraslan’ın “Eski Uygur Türkçesi Grameri” adlı çalışması bu noktada  ayrı bir önem arz etmektedir. Eraslan’ın 2012 yılında Türk Dil Kurumu  tarafından basılan 664 sayfalık kitabı, Türkoloji alanında çalışma yapan genç  araştırmacılara ve öğrencilere faydalı olmak maksadıyla bir ders kitabı  niteliğinde hazırlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

null
2012
Yazar:  
2012
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 454
Atıf : 686
Türk Dili ve Edebiyatı Dergisi