Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 39
 İndirme 13
Türkiye-suriye Turizm İlişkilerinin Gelişmesi Önündeki Engeller (doğu Akdeniz Bölgesine Yönelik Bir Alan Araştırması)
2009
Dergi:  
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye ile Suriye’nin sahip oldukları ortak kültür, tarih ve coğrafyaya rağmen turizm ilişkilerinin beklenen düzeyde gelişmediği bilinmektedir. Bu araştırma ile, iki ülke arasında turizmin gelişmesini etkileyen ekonomik, sosyal, siyasal ve fiziksel çevre engellerinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın ana kütlesini, Türkiye’nin Doğu Akdeniz Bölgesinde özellikle Suriyeli turistlere hizmet sunan acente, otel yöneticileri ve turizm ile ilgili kamu yöneticileri oluşturmuştur. Tam sayım yapılması hedeflenmiş, ancak görüşme talebine olumlu yanıt alınamaması gibi nedenlerden dolayı toplam 88 kişi ile yüz yüze görüşülmüştür. Araştırmadaki veriler, geliştirilen bir anket yardımıyla elde edilmiş olup, anket 2009 yılı Ocak-Nisan ayları arasında uygulanmıştır. Ekonomik engellerden alt yapı yetersizlikleri, sosyal engellerden tanıtım ve imaj sorunu ile nitelikli personel olmaması, siyasal engellerden sınır kapılarında yaşanan güçlükler, fiziksel çevre engellerinden cazibe merkezlerinin olmaması bölge turizminin gelişmesindeki başlıca engeller olarak belirlenmiştir. Bölgenin turizm sorunlarının çözümüne yönelik olarak; ulaşım sistemlerinin güçlendirilmesi, otel, lokanta vb. tesislerin artırılması gibi alt yapı çalışmalarının yapılması, tanıtım ve imaj sorununu giderecek faaliyetlerin etkin biçimde planlanması, bölgenin turizm özelliklerini bilen, eğitimli personelin istihdam edilmesi, sınır kapılarındaki fiili ve yasal zorlukların giderilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Çukurova Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi