Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 102
 İndirme 44
Universite Ogrencilerinin Yasli Bireylere İliskin Gorusleri Uzerine Bir Arastirma
2017
Dergi:  
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de yaşlı nüfusun genel nüfus içerisindeki oranı, hızlı bir biçimde artmaktadır. Buna karşılık, ülkemizde, gerontolojik alanda meydana gelen değişimlerin yaşlıların beklenti ve gereksinimlerini, tam olarak yansıtamaması önemli bir sorun olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelecekte, yaşlılara yönelik plan, politika, hizmet ve programların uygulanması sürecinde rol alacak, en nitelikli kesimi, hali hazırda lisans eğitimlerine devam eden üniversite öğrencileri oluşturmaktadır. Öte yandan, üniversite gençliği geleceğin potansiyel yaşlı adayları olarak, bugün toplumsal yaşlılık algısının biçimlenmesinde de, dinamik bir özne konumundadır.   Araştırmanın amacı: Bu araştırma, lisans eğitimlerine devam eden ve mezuniyet sonrası çalışma alanları içerisinde “yaşlılar” da bulunan, sosyal hizmet ve hemşirelik bölümü öğrencilerinin yaşlı bireylere ilişkin görüşlerinin belirlenmesi amacıyla gerçekleştirilmiştir. Araştırmanın yöntemi: Nicel araştırma  metodolojisi takip edilerek gerçekleştirilen bu araştırmanın verileri, sistematik örnekleme yöntemiyle seçilen 318 kız, 82 erkek olmak üzere toplam 400 üniversite öğrencisinden elde edilmiştir. Araştırmada Kogan’ın 1961 yılında oluşturduğu Yaşlılara yönelik Tutum Ölçeği’nden faydalanılmış olup ayrıca araştırmacılar tarafından hazırlanmış olan sosyo-demografik ve öğrencilerin yaşlılara yönelik görüşlerini ortaya koymayı amaçlayan sorulardan oluşan anket formu kullanılmıştır. Araştırmanın bulguları: Araştırmaya katılan üniversite öğrencilerinin dörtte üçüne (%72; n:279) yakını yaşlı bireyleri “farklı” olarak nitelendirmiştir. Ayrıca öğrencilerin neredeyse yarısı (%49.1; n:191) “yaşlılar değişemez” sorusuna “katılıyorum” cevabını vermiştir. “Yaşlılar toplumda daha fazla güce sahip olmalıdır” sorusuna “katılmıyorum” cevabını veren öğrenciler, katılımcıların beşte ikisini (%40; n: 171) oluşturmaktadır. Araştırmanın sonuçları: Elde edilen bulgulardan hareketle sosyal hizmet ve hemşirelik bölümlerinde eğitim görmekte olan öğrencilerin bir kısmının yaşlılar hakkındaki görüşlerinin olumsuz ön yargılar içerdiği saptanmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Null
2017
Yazar:  
2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 375
Atıf : 3.831
2023 Impact/Etki : 0.645
Ahi Evran Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi