Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 3
 Görüntüleme 27
 İndirme 11
Orman Okuluna Devam Eden Çocukların Okul Kavramına Yönelik Fenomenolojik Bir Araştırma
2019
Dergi:  
Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Söz konusu bu araştırma okul öncesi eğitimini orman okulunda alan çocukların okul fenomuna yönelik deneyimlerini anlamayı amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda araştırma 32 çocuktan oluşan bir çalışma grubuyla yürütülmüştür. Araştırma nitel araştırma yöntemlerinden biri olan fenomenoloji modeli esas alınarak yürütülmüştür. Araştırmanın verilerini çocukların okul hakkındaki çizimleri ve çizimlerine dair yapılan görüşme kayıtları oluşturmaktadır. Elde edilen veriler postpozitivist felsefe temelinde araştırmacı merkezli yöntemlerden biri olan üçgenleme tekniğine dayalı olarak analiz edilmiştir. Araştırma sonucunda çocukların ormanı bir mekân olarak algıladıkları ve bu şekilde deneyimledikleri tespit edilmiştir. Orman okullarının çocuk-doğa ilişkisi, keşif duygusu, arkadaşlık ilişkileri ve oyunun çocuğun okul hayatındaki yeri açısından güçlü yönlerinin varlığı tespit edilmiştir. Ayrıca çocukların önemli bir bölümü orman okulunda kendilerini iyi hissettiklerini belirtmişlerdir. Tüm bu sonuçlardan hareketle araştırmacılar farklı paydaşlarla yürütülen çalışmaların önemine dikkat çekmekle birlikte orman okulunun okul denilen fenomu yeniden şekillendirebileceğini ve bunun araştırılmaya değer olduğunu düşünmektedirler.

Anahtar Kelimeler:

A Phenomenological Study On The School Concept Of The Children Attending The Forest School
2019
Yazar:  
Özet:

The current study aims to understand the experiences of the preschool children attending forest school in relation to the school phenomenon. To this end, the current study was conducted on a study group comprised of 32 children. The study was carried out on the basis of the phenomenological model, one of the qualitative research methods. The data of the study were collected through the children’s drawings and interviews. The collected data were analyzed by using the triangulation technique, one of the researcher-centered methods built on post-positivist philosophy. As a result of the study, it was concluded that the children perceive the forest as a place and experience it in this way. The forest schools were found to have some strengths in terms of childnature relationship, sense of discovery, friendship relations and the place of the play in the child’s school life. Moreover, a significant number of children stated that they feel good in the forest school. On the basis of all these findings, the researchers point out the importance of the studies to be conducted with different associates and it can be argued that the forest school can reshape the phenomenon called the school and that this is worth researching.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 383
Atıf : 3.934
2023 Impact/Etki : 0.2
Eğitimde Nitel Araştırmalar Dergisi