Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 24
 İndirme 6
MÜPHEMLİKLE DOLU COVID-19 PANDEMİSİNİ SORGULAMAK: BALIKESİR İLİ ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Yazar:  
Özet:

Toplumu etkileyerek gündemde yer alan COVID-19 virüsü ilk önce Çin’in Wuhan şehrinde daha sonra dünyada yayılarak küresel boyutta etkili olmuş ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından pandemi olarak ilan edilmiştir. Temas temelli yayılma hızına ve insan sağlığı üzerindeki etkisine bakıldığında genel çapta koruyucu önlemlerin arttırılması ve devletin toplum refahını sağlaması amacıyla bazı önlemler alınarak kısıtlamalar gündeme getirilmiş ‘yeni normal’ hayata geçiş sürecinde ‘#evdekal’ çağrıları ile toplumsallığın değişen boyutları ve görünümleri söz konusu olmuştur. Böylelikle sosyolojik olgular yeni bir forma bürünmüştür. Kentleşmenin toplumsal dinamiklerinden dolayı COVID-19 virüsünün yayılımı hız kazanmıştır. Bu bağlamda toplum sağlığı doğrudan kentleşme yaşamını etkilemiş; aile, eğitim, kırılgan gruplar gibi alanların tartışılmasını gündeme getirmiştir. Bu çalışma, COVID-19 pandemisinin kentleşme ve kentlileşme bağlamındaki etkilerini göstermek amacıyla sosyolojik perspektifle ele alınmıştır. Bu nedenle çalışmada kentsel yaşamın toplumsal izlekleri etrafında ailelerin pandemi sürecinde karşılaşmış oldukları sorunlar ele alınmıştır. Bu sorunların sosyolojik bir pencereden ele alınabilmesi amacıyla Balıkesir iline bağlı Altıeylül ve Karesi ilçelerinde ikamet eden sağlık çalışanları ve ailelerinin pandemiye bakış açıları sosyolojik olgular temelinde ve nitel yöntem temel alınarak irdelenmeye çalışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 PANDEMIS: Examples of COVID-19 PANDEMIS
2021
Yazar:  
Özet:

The COVID-19 virus, which has been on the agenda by influencing the community, has first spread worldwide and has been declared a pandemic by the World Health Organization (WHO). With regard to the speed of communication-based spread and its impact on human health, increasing protective measures in general and taking some measures to ensure the well-being of the state and limitations in the process of transition to the 'new normal' life, the '#home' calls and the changing dimensions and appearances of socialism have been discussed. So, sociological facts have formed a new form. Due to the social dynamics of urbanization, the spread of the COVID-19 virus has accelerated. In this context, public health has directly influenced urbanization life; it has led to the debate of areas such as family, education, vulnerable groups. This study was discussed from a sociological perspective in order to show the effects of COVID-19 pandemic in the context of urbanization and urbanization. Therefore, the study discussed the problems that families encountered in the pandemic process around the social sights of urban life. In order to resolve these problems from a sociological window, health workers and their families who reside in the sixth and quarter districts of Fiskesir province and their families have been attempted to identify pandemic views based on sociological facts and based on quality methods.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.031
Atıf : 347
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences