User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 6
Öğretmenlerin Yaptıkları Mesleki Hataların Pedagojik Yansımaları
2022
Journal:  
Asian Journal of Instruction (E-AJI)
Author:  
Abstract:

Bu çalışmanın amacı farklı eğitim kademelerinde görev yapan öğretmenlerin meslek hayatlarında yaptıkları hataların pedagojik yansımalarını incelemektir. Bu yüzden çalıştıkları eğitim kademesi, kıdemleri birbirinden farklı toplam 10 öğretmenden nitel araştırma yöntemi ile veri toplanmıştır. Bu araştırmada, nitel araştırma desenlerinden biri olan durum çalışması kullanılmıştır. Araştırmanın verileri araştırmacı tarafından hazırlanan form aracılığı ile elde edilmiştir. Hazırlanan formda öğretmenlerin yapmış olduğu mesleki hataları detaylıca betimleyerek anlatmaları istenmiştir. Araştırmadan elde edilen bulgularda öğretmenlerin genellikle mesleğin ilk yıllarında mesleki hata yaptıkları ve bu hataların daha çok öğrencilerin olumsuz yönde etkilediği görülmektedir. Anlatılarda ve bulgularda, yapılan hataların öğrencilerde kalıcı iz bırakan nitelikte olduğu yer almaktadır. Öğretmenlerin hata yapma nedenleri arasında mesleki tecrübesizliğin, pedagojik yetersizliğin, öğrenciyi ve aileyi iyi tanımamanın ve öfke kontrolünü sağlayamamanın yer aldığı görülmektedir. Bulgularda öğretmenlerin yaptıkları bu hatalardan pişmanlık ve üzüntü duydukları ortaya çıkmıştır. Bu hataların pedagojik yansımaları incelendiğinde öğretmenlerin mesleki yeterlilik ve mesleki gelişimleri doğrultusunda olumlu yansımaları olduğu sonucuna varılmıştır. Özellikle mesleğin ilk yıllarında yapılan bu hataların önüne geçebilmek için lisans eğitimi süresince daha fazla eğitim öğretim sürecine dahil edilmesi, tecrübeli öğretmenler tarafından rehberlik edilmesi, mesleki gelişimi artıracak nitelikli hizmet içi eğitimlerin düzenlenmesi faydalı olacaktır.

Keywords:

null
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles




Asian Journal of Instruction (E-AJI)

Field :   Eğitim Bilimleri

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 127
Cite : 789
Asian Journal of Instruction (E-AJI)