User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 27
 Downloands 4
THE EFFECT OF CREATIVITY EDUCATION ACTIVITIES ON CREATIVE THINKING SKILLS OF CLASSROOM TEACHERS
2022
Journal:  
Route Education and Social Science Journal
Author:  
Abstract:

Çocukların gelişimi üzerinde önemli etkileri ve katkıları bulunan sınıf öğretmenlerinin yaratıcılığa bakış açılarını, yaratıcılık boyutunda durumlarını ve araştırma kapsamında kendilerine sunulan yaratıcılık eğitimi uygulamasının görüş farklılık oluşturma durumlarını belirleyebilmek araştırmada amaçlanmıştır. Araştırma, Çanakkale ili ve ilçelerinde görev yapmakta olan sınıf öğretmenlerinden yaratıcılık eğitimi uygulamalarına katılım konusunda gönüllü olarak başvuran 13 öğretmen ile gerçekleştirilmiştir. Araştırmada nitel ve nicel araştırma yöntemlerinin yanı sıra, yarı deneme modellerinden tek gruplu öntest - sontest uygulaması da kullanıldığından karma yöntem tercih edilmiştir. Çalışmada öğretmenlerin yaratıcılık durumlarını belirlemek amacıyla "Torrance Şekilsel ve Sözel Yaratıcılık Testi” ile öğretmenlerin yaratıcılığa bakış açılarını belirleyebilmek amacıyla araştırmacılar tarafından hazırlanan görüşme formu veri toplama aracı olarak kullanılmıştır. Denel işlem ise tek gruplu öntest-sontest şeklinde alan uzmanı öğretim üyesi desteği gerçekleştirilmiştir. Araştırmada elde edilen nicel verilerin analizinde, SPSS 25.0 paket programı, nitel verilerin analizinde ise; betimsel analiz tekniği kullanılmıştır. Araştırmada sınıf öğretmenlerinin denel işlem öncesi yaratıcı düşünme eğilimleri ile denel işlem sonrası yaratıcı düşünme eğilimleri arasında anlamlı bir farklılık oluştuğu, bu farklılığın sözel yaratıcı düşünme alt boyutları, akıcılık, esneklik ve orijinallik öntest ve sontest sonuçları arasında oluştuğu, şekilsel yaratıcı düşünme alt boyutları, akıcılık, orijinallik, başlıkların soyutluluğu ve erken kapamaya karşı direnç öntest ve sontestleri arasında yine anlamlı bir farkın olduğu, detaylandırma alt boyutunda ise anlamlı bir fark oluşmadığı sonuçlarına ulaşılmıştır. Araştırmada ayrıca katılımcıların görüşme sorularına verdikleri cevapların analizine dayalı olarak kendilerine sunulan eğitimin; yaratıcılıklarına katkı sağladığı, yapacakları etkinliklerde aktaracakları yaratıcılık becerilerinin öğrencilere olumlu katkı sağlayacağı ve katılımcıların denel uygulama sonrası yaratıcı düşünme boyutuna ilişkin görüş ve düşüncelerinin olumlu yönde değiştiği sonuçlarına da ulaşılmıştır.

Keywords:

THE EFFECT OF CREATIVITY EDUCATION ACTIVITIES ON CREATIVE THINKING SKILLS OF CLASSROOM TEACHERS
2022
Author:  
0
2022
Author:  
Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles








Route Education and Social Science Journal

Field :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Ulusal

Metrics
Article : 2.706
Cite : 1.307
Route Education and Social Science Journal