Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 12
Ders Planı Tasarlama Model Önerisi
2018
Dergi:  
Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters
Yazar:  
Özet:

Öğretmenlik mesleğinde ders planlarının hazırlanması ve uygulanması vazgeçilmez bir zorunluluktur. Bu konuda Türkçe ve yabancı dillerdeki yayınlarda öneriler bulunmaktadır. Öğretmen dersi hazırlarken ya var olan bir modeli kullanır ya da zamanla kendi modelini geliştirir. Bu bağlamda ikinci yol tercih edildi. Anılan model üzerinde 1974 yılından beri çalışılmaktadır. Tanıştığım gruplar çalışmalarıma katkıda bulundular. Son üç yıldan beri TÜBİTAK’ın bir projesi bağlamında ders planı hazırlama ile ilgili bir model üzerinde çalışıyorum. Bu çalışmaların amacı, tolerans eğitimi alanındaki eksikleri gidermek ve öğretmenlere kullanabilecekleri materyalleri  sunmaktır. Bu makalede, ders planı hazırlamanın uygulama kısmı için "Farklı Kültürlere Karşı Hoşgörü" konusu seçildi, çünkü konu, özellikle göç nedeniyle birçok ülkeyi ilgilendirmektedir. Göç konusunun öncelikle eğitim kurumlarında ele alınması, göçmenlerin uyumu için büyük önem taşımaktadır. Türkiye’de Suriye, Irak, Afganistan ve Afrika'dan 4 milyondan fazla mültecinin yaşadığı tahmin edilmektedir. Mülteciler, dil, kültür, istihdam, toplumsal uyum ve önyargı alanlarda bazı sorunlar yaşamaktadırlar. Bu sorunları en aza indirgemek için eğitim alanında çeşitli önlemler alınmaktadır. Öğretmenlerin yetiştirilmesi ve hizmet içi eğitimi önemli önlemlerdendir. Öğretmen yetiştirme ve hizmet içi eğitime katkıda bulunmak için bu ders planı hazırlama modeli geliştirildi. Hazırlık çalışmalarına 250'den fazla öğretmen adayı katıldı.  Model, en son 2017/2018 eğitim ve öğretim döneminde çeşitli konferanslarda Türkçe, Almanca ve İngilizce dillerinde sunuldu. Modelin diğer dillerde de başarıyla uygulanabileceği düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

0
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 165
Atıf : 325
Cankiri Karatekin University Journal of Faculty of Letters