Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 19
 İndirme 4
COVID-19 KORKUSUNUN AKADEMİK MOTİVASYON ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
2022
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma ile öğrencilerin Covid-19 korkusunun akademik motivasyon üzerine olan etkisinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Araştırmanın örneklemini Mersin Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda öğrenim gören 373 kadın ve 136 erkek olmak üzere toplam 509 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmanın verileri araştırmacılar tarafından hazırlanan kişisel bilgi formu, Akademik Motivasyon Ölçeği ve Covid-19 Korkusu Ölçeği kullanılarak online toplanmıştır. Çalışmada öğrencilerin yaş ortalamasının 20.96±2.363 olduğu bulunmuştur. Öğrencilerin Covid-19 Korkusu Ölçeğinden aldıkları puan ortalamalarının 16±6.02, Akademik Motivasyon Ölçeğinden aldıkları puan ortalamalarının 83.56±19.961 olduğu belirlenmiştir. Öğrencilerin akademik motivasyonu ve Covid-19 korkularının erkeklere nazaran kadınlarda daha yüksek olduğu tespit edilmiştir. Akademik motivasyon Covid-19 korkusu ile birlikte değerlendirildiğinde korkunun motivasyonu arttırdığı belirlenmiştir. Ortaya çıkan bu sonuç sağlık okuryazarı olmanın koruyucu bir etkiye sahip olduğunu ve akademik motivasyonu etkilemediğini göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect of COVID-19 Fear on Academic Motivation
2022
Yazar:  
Özet:

This study aims to determine the impact of Covid-19 fear on academic motivation in students. The sample of the study consists of a total of 509 students, including 373 women and 136 men, who studied at the University of Mersin Health Services Professional High School. The data of the research was collected online using the personal information form prepared by the researchers, the Academic Motivation Scale and the Covid-19 Fear Scale. The study found that the average age of students was 20.96±2.363. The average scores that students receive from the Covid-19 Fear Score are 16±6.02, the average scores that they receive from the Academic Motivation Score are 83.56±19.961. Students’ academic motivation and Covid-19 fears have been found to be higher in women who are female to men. Academic motivation is found to increase the motivation of fear when assessed along with Covid-19 fear. This outcome shows that being a health reader has a protective effect and does not affect academic motivation.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.775
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi