Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 4
Bir Kaçd’nin Tasarım ve Uygulama Sürecinin Eğitmen Deneyimleri Açısından İncelenmesi
2020
Dergi:  
Kastamonu Education Journal
Yazar:  
Özet:

Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersler (KAÇD) eğitim alanındaki son yıllardaki gelişmelerde geniş ölçekli bir etkiye sahiptir. Bu derslerin tasarımı, özellikle çevrimiçi ve açık öğrenme kavramlarına yeni boyutlar kazandırmış ve öğretim tasarımı sürecine yönelik yeni bakış açılarının gelişmesine katkı sağlamıştır. Bilgi ve iletişim çağında değişen öğrenen ihtiyaçları, beklentileri ve profilleri de bu süreçte yeni tanımlamalar kazanmıştır. Öğrenen deneyimlerine yönelik çalışmalar mevcutken, geniş ölçekli olan bu derslerin tasarlanması ve bu sürecin öğreticiler açısından incelenmesine yönelik ise daha fazla çalışma yapılması gerektiği belirlenmiştir. Bu çerçevede, bu çalışmanın asıl amacı hem öğrenen hem de öğretici bakış açısına sahip olan kişilerin KAÇD ile ilgili yaşadıkları deneyimler dahilinde düşüncelerini, yaşadıkları zorlukları ve muhtemel çözüm önerilerini ortaya koymaktır. Çalışmanın ikincil amacı ise bir KAÇD ortamının tasarım ve uygulanma sürecini detaylı incelemektir. Bu amaçlar çerçevesinde, bu çalışma tekli durum çalışması olarak tasarlanmış olup, durum hayata geçirilen bir KAÇD ortamı olarak belirlenmiştir. Çalışma verileri bu dersin tasarım ve uygulama sürecinde yer alan 10 kişiden oluşmakta olup, veriler nitel veri analiz yöntemiyle yorumlanmıştır. Çalışmanın sonuçlarına göre hem öğrenen hem de eğitmen deneyimlerine yönelik görüşler genelde olumlu olup özellikle bu süreçlerin profesyonel, mesleki ve bireysel gelişime katkı sağladığı fikrinde uzlaşılmıştır. Öğrenen deneyimlerinde ortaya çıkan zorluklar iletişim, motivasyon başlıklarında toplanırken, eğitmenlerin yaşadıkları zorluklar ise tasarım, uygulama ve değerlendirme başlıkları altında incelenmiştir. Bu çalışmada ortaya çıkan sonuçlara göre, öncesinde çevrimiçi öğrenme deneyimi olan eğitmenlerin KAÇD ortamını tasarlama sürecinde karşılaştıkları zorluklar, bu tarz öğrenme ortamların nasıl tasarlanacağından ziyade yüksek katılımcı sayısının beraberinde getirdiği yeni durumlarla nasıl baş edeceklerine yönelik durumlar ve stratejileri içermektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Study Of The Design and Application Process Of A Kacd In Terms Of The Trainer's Experience
2020
Yazar:  
Özet:

Mass Open Online Courses (CAD) has a broad impact on the recent years of developments in the field of education. The design of these courses has given new dimensions, especially to the online and open learning concepts, and has contributed to the development of new perspectives on the teaching design process. The changing learning needs, expectations and profiles in the information and communication age have also gained new definitions in this process. While there are studies on the experience of the learners, it has been determined that more studies should be done in order to design these courses that are widespread and to study this process from the point of view of the teachers. In this context, the main objective of this study is to reveal their thoughts, challenges and possible solutions proposals within the experience they experience with both learning and educational perspectives. The second objective of the study is to explore in detail the design and implementation process of a FDA environment. Within the framework of these purposes, this work is designed as a single state study, and the situation is defined as an END environment to be implemented. The study data consists of 10 persons involved in the design and application process of this course, and the data is interpreted by the quality data analysis method. According to the results of the study, the opinions on both the learning and the trainer’s experiences are generally positive, and in particular the idea that these processes contribute to the professional, professional and individual development. The difficulties arising in learning experiences are gathered in communication, motivation titles, while the difficulties experienced by teachers are studied under the design, application and evaluation titles. According to the findings of this study, the challenges that previously online learning experience trainer faced in the process of designing the CODE environment include situations and strategies for how to deal with the new situations brought by the high number of participants, rather than how to design such learning environments.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kastamonu Education Journal

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.866
Atıf : 20.008
2023 Impact/Etki : 0.067
Kastamonu Education Journal