Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 75
 İndirme 27
Avrupa Bölgesi Krizinde, Krizin Pııgs Ülkelerine Etkileri
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

2008 yılında ABD’de meydana gelen mortagage krizi kısa sürede küresel bir hal alarak diğer gelişmiş ülkeleri de etkisi altına almıştır. Küresel kriz nedeniyle Euro bölgesindeki ülkelerde işsizlik, enflasyon, kamu borçları artmış ve cari denge olumsuz yönde etkilenmiştir. Kriz Euro bölgesinde özellikle “PIIGS” kısaltmasıyla anılan Portekiz, İtalya, İrlanda, Yunanistan, İspanyada diğer üye ülkelere kıyasla etkisi daha çok hissedilmiştir. Bu çalışmanın amacı; Euro bölgesinde meydana gelen PIIGS ülkelerinin kriz öncesi ve sonrası dönemde makroekonomik dengesizliklerine ve PIIGS ülkelerinde yarattığı etkilere yer verilmiştir. PIIGS ülkelerinde meydana gelen krizin temelinde makroekonomik dengesizliklerin yanı sıra Ekonomik ve Parasal Birliğin (EPB) oluşumundan kaynaklanan çeşitli sistemsel nedenler bulunmaktadır. Borçlarını ödemekte güçlük çeken PIIGS ülkeleri için IMF-AMB ortaklığıyla koşullu yardım paketleri verilmiştir. Koşullu yardım paketleri karşılığında ülkelerden kemer sıkma politikası uygulanması istenmiştir. 2008 krizi sonrası alınan önlemler krizin olumsuz iktisadi etkilerini azaltacağına arttırmıştır. Tasarruf tedbirleri ekonomileri daha çok daraltmış ve krizi derinleştirmiştir. Bu yüzden krizlerin dinamiklerinin çalışılması önem arz etmektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of The Crisis On The Piigs Countries
2020
Yazar:  
Özet:

The 2008 Mortagage crisis in the U.S. soon became a global state and affected other developed countries as well. As a result of the global crisis, unemployment, inflation, public debt have increased in the Eurozone countries and the currency balance has been negatively affected. The impact of the crisis in the Eurozone, referred to as the "PIIGS" shortage, has been more felt compared to the other member countries in Portugal, Italy, Ireland, Greece, Spain. The aim of this study is to focus on the impact of the PIIGS countries in the euro area on the macroeconomic imbalances in the pre- and post-crisis period and on the PIIGS countries. The basis of the crisis in the PIIGS countries is macroeconomic imbalances as well as various systemic causes resulting from the formation of the Economic and Monetary Union (ECB). Conditional aid packages have been provided with the IMF-AMB partnership for the PIIGS countries that have difficulty paying their debt. In exchange for the conditional aid packages, the countries were asked to implement a belt-tension policy. The measures taken after the 2008 crisis increased that the negative economic effects of the crisis would be reduced. Savings measures have shrinked the economies more and deepened the crisis. This is why the dynamics of the crises are important.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.751
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini