Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
 İndirme 2
COVID-19 PANDEMİSİ: KÜRESEL BİR KRİZİN FELSEFESİ
2022
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), 12 Mart 2020’de Covid-19’u küresel ölçekte yaşanan bir pandemi olarak ilan etti. Covid-19’un ölümcül etkisi nedeniyle tüm uluslar pandemiye karşı çok yoğun tedbirler aldılar. Yasal bir zorunluluk olan “Evde Kal” uygulaması bu tedbirlerin en önemlilerinden biridir. İnsanlar fiziksel olarak gerçekleştirdikleri sosyal ilişkilerine yaklaşık iki yıl süreyle ara vermek zorunda kaldılar. Yaşanan bu durum iki şeyi acil hale getirdi: Bunlardan ilki en kısa yoldan virüsün ölümcül saldırısından insanları koruyacak aşıyı bulmak. İkincisi pandemiyi sonlandırıp bir an evvel eski yaşam biçimine geri dönmek.    Makale söz konusu iki acil durumdan ikincisine odaklanmaktadır. Pandemi ve diğer küresel krizleri yaratan insan-dünya ilişkisiyle ilgili sorunlar ortadayken, eski yaşam biçiminin masumiyeti tartışmalıdır. Bu çerçevede çalışma, Whitehead’in felsefesini temel alarak pandemi sonrası süreçte kurulabilecek yeni bir yaşamın ontolojik imkânlarını tartışır. İkinci olarak pandemi ve din ilişkisi üzerinde durur. Bunu yaparken Yahudilik, Hristiyanlık ve İslam’ın “ilahi uyarı” kavramını, Whitehead’in ontolojisinden hareketle yeniden yorumlar.

Anahtar Kelimeler:

null
2022
Yazar:  
0
2022
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 877
Journal of Social and Humanities Sciences Research