Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 45
 İndirme 17
Dış Ticaret Hacminin Gsyih' Ne Etkisi
2020
Dergi:  
Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Geçmişten günümüze ileri sürülen büyüme teorilerinin her biri, büyümenin temel nedenlerini farklı faktörlerle ilişkilendirse de, ülkelerin daha önce hiç uluslararası ticaretle üretilmemiş mal ve hizmetleri üreterek ve satarak üretimlerini artırmaları mümkün olmaktadır. Böylece uluslararası ticaretle üretilmemiş mal ve hizmetleri üreterek ve satarak üretimlerini artıran ülkeler milli gelirinde artış sağlayabilmektedirler. 1980'den sonra Türkiye'nin dış ticareti, ticaret politikasındaki yapısal değişiklikler nedeniyle ekonomik büyümenin önemli bir belirleyicisi haline gelmiştir. Küreselleşmenin artmasıyla günümüz dünyasında ülkeler kıyasıya bir rekabete ortamı içerisinde bulunmaya başlamışlardır. Bu tip bir ortamda ülke açısından en ciddi hususlardan birisi ekonomik büyümeye etki eden etmenlerin nelerin olduğudur. Dış ticaretin ekonomik büyümeye (GSYİH) etki eden bir numaralı faktör olduğuna şüphe bulunmamaktadır. Bunun nedeni, dış ticaret ülkelere daha fazla kar elde etme fırsatları sunmasıdır. Ekonomik büyümenin sağlanmasında birçok ekonomik, sosyal ve politik faktör rol oynasa da, uluslararası ticaretin ekonomik büyüme üzerindeki etkisi sürekli olarak tartışılmaktadır. Bu çalışmada, ekonomik büyüme üzerinde dış ticaret hacminin etkisine ilişkin bir literatür taraması yapılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

What Is The Impact Of Dentist Tissue
2020
Yazar:  
Özet:

Although each of the growth theories that have been developed from the past to the present, the main causes of growth are associated with different factors, it is possible for countries to increase their production by producing and selling goods and services that have never been produced by international trade before. Thus, countries that increase their production by producing and selling goods and services that are not produced by international trade can increase their national income. After the 1980s, Turkey's foreign trade has become an important determiner of economic growth due to structural changes in its trade policy. As globalization increases, the countries in the world of today have begun to be in a competitive environment. One of the most serious aspects of the country in this type of environment is what are the factors that influence economic growth. There is no doubt that foreign trade is the number one factor affecting economic growth (GDP). This is due to the fact that foreign trade offers countries more opportunities to gain profits. Though many economic, social and political factors play a role in ensuring economic growth, the impact of international trade on economic growth is constantly discussed. This study will conduct a literary scan on the impact of the volume of foreign trade on economic growth.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sobider: Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.522
Atıf : 1.747
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini