Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 53
 İndirme 20
Katılım Bankalarının Aaoıfı Standartlarına Uygun Finansal Raporlama Uygulamaları
2020
Dergi:  
İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)
Yazar:  
Özet:

Türkiye' deki katılım bankaları mevcut durumda TFRS’ye (Türkiye Finansal Raporlama Standartları) ve BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) düzenlemelerine uygun finansal tablolar hazırlayarak denetimden geçtikten sonra bu raporları üç ayda bir KAP (Kamu Aydınlatma Platformu) sistemi ile kamuoyuna açıklamaktadırlar. Ana ortakları yurtdışında olan bazı katılım bankaları da bu TFRS’ye uygun finansal tablolara ilave olarak IFRS’ye (Uluslararası Finansal Raporlama Standartları) uygun tabloları da altı ayda bir hazırlayarak kendi internet sitelerinde yayınlamaktadırlar ve ana ortaklarına göndermektedirler. Yapılan her iki uygulama diğer geleneksel faizli bankalar tarafından da bu şekilde yapılmaktadır. TFRS standartlarının IFRS standartlarından temelde farkı yoktur. TFRS standartları Türkiye yerel mevzuatı ve BDDK düzenlemeleri, yönetmelikleri çerçevesinde KGK tarafından Türkçeye çevrilerek hazırlanmış standartlardır. IFRS ve TFRS standartları İslami bankaların ya da ülkemizde kullanılan adı ile katılım bankalarının ürün ve muhasebe özelliklerine göre hazırlanmış standartlar değildir. Bu makalede Türkiye’deki Katılım Bankalarının bu iki değişik raporlama yöntemine ilave olarak AAOIFI (Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions) muhasebe standartlarına uygunaz yılda bir kez Finansal tablolar ve dipnotlarını hazırlamaları ve bu raporları bağımsız denetimden geçtikten sonra KAP’ta duyurarak kamuoyu ile paylaşmaları önerilmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Financial Reporting Applications According To The Aaoif Standards Of Killed Banks
2020
Yazar:  
Özet:

The participating banks in Turkey have prepared financial statements in accordance with the provisions of the TFRS (Turkey Financial Reporting Standards) and BDDK (Banking Regulatory and Supervisory Authority) in the current situation, and after passing the audit, these reports are disclosed to the public with a CAP (Public Lighting Platform) system every three months. Some participating banks with their main partners abroad, in addition to the financial statements in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) and the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS (International Financial Reporting Standards) in accordance with the IFRS. Both applications are done in this way by other traditional interest rate banks. There is no difference between the IFRS and the IFRS. The TFRS standards are the local legislation of Turkey and the BDDK regulations are the standards prepared by the KGK translating into Turkey within the framework of the regulations. IFRSs and TFRSs are not standards prepared according to the product and accounting characteristics of the Islamic banks or the names used in our country and the participating banks. In this article it is recommended that participating banks in Turkey, in addition to these two different reporting methods, prepare financial statements and notes once a year in accordance with the accounting standards of the AAOIFI (Accounting and Auditing Organization for Islamic Financial Institutions) and share these reports with the public by announcing them in the CAP after having passed independent audit.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




İslam Ekonomisi ve Finansı Dergisi (İEFD)

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 123
Atıf : 296
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini