Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 34
 İndirme 12
Toplumsal Değişim Bağlamında Al Gözüm Seyreyle Salih Romanı
2020
Dergi:  
Söylem Filoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Yaşar Kemal’in İstanbul üçlemesindeki ilk romanı Al Gözüm Seyreyle Salih’te toplumsal değişmenin izleri sürülmeye çalışılmıştır. Roman, bir Karadeniz kasabasındaki toplumsal değişimi liberal ekonomik düzene geçişle ilişkili olarak ele alır. Ekonomideki değişime paralel olarak kaçakçılığa göz yumulan kasabada, bazı insanlar bu yolla zenginleşerek yeni bir sınıf oluşturur. Bu durum, yeni sınıfın yeni değerler oluşturmasına yol açar. Çalışma hayatındaki ekonomik liberalleşme ve serbest piyasa ekonomisi ile yeni oluşan rant ekonomisi “toplumsal değişme” kavramı etrafında incelenmiştir. Konuyla ilgili farklı sosyologların görüşlerinden yararlanılmış, Yaşar Kemal’in toplum ile ilgili görüşlerine yer verilmiş, ardından ekonomik hayattaki değişimin aileden başlayarak toplumu kültürel olarak nasıl etkilediği üzerinde durulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

In The Context Of Social Change, Take My Eyes and See The Good Novel
2020
Yazar:  
Özet:

In this article, the first novel of Yaşar Kemal in the Istanbul triangle, Al Gözüm Seyreyle, has been attempted to trace the traces of social change in Salih. Roman describes the social change in a Black Sea town as related to the transition to a liberal economic order. In the city, which, parallel to the change in the economy, is seen as the trafficking, some people build a new class by getting rich in this way. This leads the new class to create new values. Economic liberalization in the working life and the free market economy and the newly formed rent economy have been studied around the concept of "social change". Using the views of different sociologists on the subject, the views of Yaşar Kemal on society were placed, then the focus was on how the change in economic life began with family and influenced society culturally.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Söylem Filoloji Dergisi

Alan :   Filoloji

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 423
Atıf : 358
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini