Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 20
 Görüntüleme 57
 İndirme 24
Türkiye'de Ortaokul Öğrencileri Arasında Siber Zorbalık
2015
Dergi:  
Anadolu Journal of Educational Sciences International
Yazar:  
Özet:

İnternet ve sosyal ağ kullanım oranlarında yaşanan artışa paralel olarak Türkiye’de gençler arasında siber zorbalığın artış gösterdiği ve bu kavramın giderek daha fazla sayıda araştırmaya konu olduğu görülmektedir. Ancak yapılan araştırmalar incelendiğinde Türkiye’de ergenler üzerinde kapsamlı bir siber zorbalık araştırmasına rastlanmamıştır. Bu nedenle bu araştırmada Türkiye’de ergenler arasında siber zorbalığın yaygınlığını incelemek amaçlanmıştır. Bu amaçla Türkiye’nin yedi bölgesinden 1400 yedinci ve sekizinci sınıf öğrencisinden veri toplanmıştır. Ayrıca bu araştırma kapsamında siber zorba olma ile siber mağdur olma arasında bir ilişki olup olmadığına bakılmıştır. Son olarak bu araştırmada katılımcıların siber mağdur ya da zorba olma durumlarının cinsiyet, sınıf, şehir, bilgisayar sahipliği, İnternet bağlantısı, İnternet'te başkalarıyla tanışma ve sosyal medya kullanımı değişkenleri açısından fark gösterip göstermediği incelenmiştir. Bu araştırmanın bulgularına göre katılımcılar hem siber zorba hem de siber mağdur alt ölçeklerinden en yüksek puanı siber sahtecilik boyutundan almıştır. Ayrıca bu araştırmada siber zorbalık yapma ve mağdur olma arasında pozitif yönlü anlamlı bir ilişki olduğu bulunmuştur. Bu araştırmaya göre siber zorbalığa maruz kalmak cinsiyete göre değişmemekte, ancak siber zorba olmak erkekler lehine anlamlı bir farklılık göstermektedir. Ayrıca siber zorba ve kurban olma 8. sınıfların, İnternet sahibi olanların, sosyal medya hesabı kullananların ve İnternette tanımadıkları kişilerle arkadaşlık edenlerin lehine anlamlı farklılık göstermiştir. Bununla birlikte bu araştırmadan elde edilen bulgular siber zorba ve kurban olma düzeyinin en yüksek olduğu ilin İstanbul, en düşük olduğu ilin ise Gaziantep olduğunu göstermektedir.

Anahtar Kelimeler:

Cyber Bullying Among Middle School Students In Turkey039de
2015
Yazar:  
Özet:

with the increase of internet and social network use has been observed that cyberbullying among adolescents has significant increasen and understandably more number of studies have focused on this concept in turkey but when studies on cyberbullying in turkey are looking forward to cyberbullying research on adolescents has not been done because of the cyber research and leadership of cyberbullying among cyberbullying among the cyberbullying people in cyberbullying from cyberbullying to cyberbullying in cyberbullying in cybercquancing in the cybercquancing and cyberbullying in cybercquancing in cybercquancing in cyber research was among the cybercquancing in cybercquancing and more than in cyberbullying in cyber research and more than adolescents in cyberbullying in cybercquancing in cybercquancing in cybercquancing in cybercquantization of the cyberncing in cybercquancing in cybercquancing in cybercquancing in cybercquancing in cyber research and more than in cyber research and more than in cybercquancing in the cyber

Anahtar Kelimeler:

Cyberbullying Among Middle School Students In Turkey
2015
Yazar:  
Özet:

With the increase of internet and social network use, it has been observed that cyberbullying among adolescents has risen and an increasingly greater number of studies have focused on this concept in Turkey. But when studies on cyberbullying in Turkey are searched, it is seen that inclusive cyberbullying research on adolescents has not yet been done. Therefore, this research aims to examine the prevalence of cyberbullying among adolescents in Turkey. This research was carried out with the participation of 1400 middle school students (7th and 8th grades) from seven regions of Turkey. In this research the relationship between cyberbullying and cyber victimization is also investigated. Moreover this study examines whether cyberbullying and cyber victimization experiences differ according to gender, school grade, city, computer ownership, Internet access, meeting new people online and social media use. The findings indicated that the participants got the highest scores from the cyber imposture subscale of either cyber bully and cyber victim scales. Additionally a significant positive correlation was found between cyberbullying and cyber victimization. Findings also revealed that there was no significant gender differences in cyber victimization, but male students reported to more likely be a cyberbully. Moreover students who were in eighth grade, who had Internet access, who used social media, and who met new friends online were significantly more likely to be cyberbullies and cyber victims. In addition, the data revealed that the highest cyberbullying and cyber victimization rates were in İstanbul, and the lowest rate was in Gaziantep. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Anadolu Journal of Educational Sciences International

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 301
Atıf : 2.049
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini