Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 9
Örgüt Kültürü Perspektifi ile Stratejik Yönetim
2020
Dergi:  
Social Mentality and Researcher Thinkers Journal
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı örgütler için büyük önem taşıyan stratejik yönetim faaliyetine örgüt kültürünün etkisi bağlamında dikkat çekmekTir. Nitekim küresel ekonomi örgütler arasında rekabeti arttırırken, örgüt içinde ortak bir yolun ve zihnin önemini de ortaya koymaktadır. Örgütün rekabet gücünü arttırması ve kendi içinde ortak bir zemin oluşturması ise, çalışanları ile bütünleşmesine bağlıdır. Bu ihtiyaç örgüt içinde paylaşılan değerlerin varlığını gerekli kılmaktadır. En basitinden en karmaşık olan örgüte kadar tüm örgütlerde var olan bu ortak değer “kültür” dür. Giderek artan rekabet ortamında varlıklarını sürdüren örgütlerin söz konusu ortamda yaşayabilmesi için üzerinde durmaları gereken bir diğer konu ise stratejik yönetimdir. Bu bağlamda öncelikle örgüt kültürü kavramı üzerinde durulmakta ve pekiştirilmiş bir örgüt kültürü ile elden edilen kazanımlar ifade edilmektedir. Daha sonra stratejik yönetim kavramı ele alınmakta ve işleyiş biçimi hakkında bilgi verilmektedir. Üçüncü bölümde örgüt kültürünün stratejik yönetimin işleyişi üzerindeki etkileri ele alınarak, örnekler verilmektedir . Sonuç bölümünde ise örgütün strateji seçiminin örgüt kültürü ile olan ilişkisinde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda önerilerde bulunarak çalışma tamamlanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Strategic Management With Organizational Culture Perspective
2020
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to draw attention to the strategic management activities of great importance for organizations in the context of the influence of the organization culture. In fact, while the global economy increases competition between organizations, it also highlights the importance of a common path and mind within the organization. If the organization increases its competitiveness and creates a common ground within itself, it depends on its integration with its employees. This need makes the existence of shared values within the organization necessary. This common value, which exists in all organizations, from the simplest to the most complex, is "cultural". Another issue that organizations that continue to exist in an increasingly competitive environment must stand on to be able to live in that environment is strategic management. In this context, it is primarily focused on the concept of organization culture and expressed the achievements achieved with a strengthened organization culture. Then the concept of strategic management is discussed and information about the way it operates. In the third section, we discuss the impact of organizational culture on the functioning of strategic management, giving examples. In the result section, the study was completed with suggestions on what should be taken into account in the relationship of the organization’s strategy choice with the organization’s culture.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Social Mentality and Researcher Thinkers Journal

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.471
Atıf : 354
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini