Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 14
 Görüntüleme 17
 İndirme 2
DEİZM BAĞLAMINDA ORTAÖĞRETİM OKULLARINDA İNANÇ ALGISI -ADIYAMAN ÖRNEĞİ
2019
Dergi:  
Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Son yıllarda yapılan araştırmalarda Türkiye’de deizme yönelen insan sayısında bir artışın olduğu gözlemlenmektedir. Belli bir refah ve zenginlik seviyesine ulaşan birçok insan zamanla dini yaşam ve dini değerlere karşı ilgisiz kalmakta, dinin kural ve kaidelerine uymada isteksiz davranmaktadır. Diğer taraftan birçok kişi dini kural ve kaideleri insan özgürlüğünün önünde bir engel olarak görmekte, dünya hayatını daha özgür, daha kuralsız ve sınırsız yaşamak istemektedir. Bu durum onları Tanrı’nın müdahil olmadığı bir yaşam biçimine sevk etmektedir. Tanrı’nın müdahil olmadığı, inanca ait kural ve kaidelerin akıl ile belirlendiği bir düşünce deizm içinde kendisine yer bulmaktadır. Bir adım sonrasında ise insan hayatında ve düşüncesinde Tanrı’ya hiç yer vermeyen ateizm olmaktadır. Merak edilen bir husus da ortaöğretimde okuyan öğrencilerin inanç algılarında deizme bir yönelişin olup olmadığıdır. Türkiye’de deizm cereyanının gençliğin önemli bir kitlesini oluşturan ortaöğretim öğrencileri bazında durumunun ve oranının ne olduğu sorgulanmaktadır. Araştırmamızın amacı ortaöğretimde eğitim alan öğrencilerin dini anlayış ve algılamalarında deizme ve ateizme yönelik bulguların tespit edilmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Examples of Faith in Secondary Schools
2019
Yazar:  
Özet:

In recent years, research has shown that there is an increase in the number of people in Turkey. Many people who have reached a certain level of prosperity and wealth, over time, are uninterested with religious life and religious values, and are unwilling to follow the rules and standards of religion. On the other hand, many people see religious rules and rules as a barrier to human freedom, wanting to live a world life more free, unregular and unlimited. This situation leads them to a way of life that God does not interfere. A thought in which God does not interfere, the rules of faith and the claims are determined by the mind finds place to him in the deism. A step later, there is an atheism that has no place to God in human life and thought. One question is whether the students who study in the middle school have a direction in the perception of faith. In Turkey, the situation and proportion of the deism cereyan is questioned on the basis of high school students who make up an important crowd of youth. The purpose of our research is to identify the findings of dissemination and atheism in the religious understanding and perceptions of students who are trained in the secondary school.

Anahtar Kelimeler:

The Perception Of Belief In Secondary Schools In The Context Of Deism-adiyaman Example
2019
Yazar:  
Özet:

According to the studies in recent years in Turkey, it is observed that there is an increase in the number of people turning to deism and atheism. Many people who have reached a certain level of prosperity and wealth have become reluctant to follow religious life and religious values over time and are reluctant to obey the rules and rules of religion. Many other see religious rules and rules as an obstacle to human freedom and want to live the world life more freely, without rules and without limits. This leads them to a way of life in which God is not involved. A thought in which God does not intervene and where the rules and rules of belief are determined by reason is found in deism. In the next step, there is atheism that does not include God in human life and thought. One wonder is whether there is a tendency towards deism in the perception of belief of secondary school students. In Turkey, the youth constitute a critical mass of deism and atheism occur secondary school students and is being questioned as to what the basis of the ratio of the state. The aim of this study is to determine the findings of deism and in religious understanding and perceptions of secondary school students.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 251
Atıf : 270
Kilis 7 Aralık Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi