Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 32
 İndirme 8
Almanya'nın Kısa Tarihi
2020
Dergi:  
Optimum Journal of Economics and Management Sciences
Yazar:  
Özet:

Mary Fulbrook’un Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’nden 2018 yılında yayımlanan Almanya’nın Kısa Tarihi (A Concise History of Germany) isimli kitabı, Roma İmparatorluğu’nun çöküşünden sonra oluşan siyasi boşluktan Berlin duvarının çöküşüne kadar geçen sürede, Alman prensliklerini, devletlerini, krallıklarını ve imparatorluklarını siyasi, iktisadi ve askeri açıdan inceleyerek okuyucuya sunmaktadır. Alman tarihinin kronolojik olarak anlatılması ve gerçekleşen sosyal, ekonomik, siyasi değişikliklerin nedenleri ve sonuçlarının bir bütünlük içinde gösterilmesi açısından kitap orijinalliğe sahiptir. Kitap Alman Devleti’nin tarihi gelişimi bağlamında bir yandan tarihsel kırılmalara ve savrulmalara ışık tutarak Alman Devleti tarihinin önemli dönüşümlerine ve bu dönüşümlerin nedenleri ve sonuçlarına ışık tutarken bir diğer yandan da Alman tarih yazıcılığının bu tarihi kaleme alırken içine düştüğü problemli yönlere ışık tutması açısından orijinallikler taşımaktadır. Bir başka katkı, Alman tarihi bağlamında aslında Alman Devleti’nin ilişki içinde bulunduğu devlet ve coğrafyaların tarihine de ışık tutması olarak tespit edilebilir. Kitap içerisine yerleştirilen 41 adet görsel ve 13 adet harita sürekli değişen sınırların ve tarihi atmosferin zihinde somutlaştırılmasını kolaylaştırmakta, önsözden sonra oluşturulan dokuz ana başlığın her birisi anlatılan tarih aralığını alt başlıklara ayırmakta ve bu ayrım ile okuyucunun spesifik olayları görmesi sağlanmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

The Short History Of Germany
2020
Yazar:  
Özet:

Mary Fulbrook’s book, published in 2018 by the Boğaziçi University Publishing, A Concise History of Germany, presents the reader through the period from the political emptiness formed after the collapse of the Roman Empire to the collapse of the Berlin Wall, examining the German princesses, states, kingdoms and empires in a political, economic and military perspective. The book has the originality in terms of chronologically describing the German history and presenting the causes and consequences of the social, economic and political changes that occur in a whole. In the context of the historical development of the German State, the book, on the one hand, brings light on historical breakdowns and breakdowns, brings light on the important transformations of the German State history and the causes and consequences of these transformations, and on the other hand, brings light on the problematic aspects in which the German historical printing falls into this historical pen. Another contribution can be identified as a lighting of the history of the states and geographies in which the German State is actually in relation in the German historical context. The 41 visual and 13 maps placed in the book facilitate the realisation of the constantly changing limits and historical atmosphere in the mind, each of the nine main titles created after the prejudice divides the historical range described into the subtitles, and this distinction ensures that the reader sees the specific events.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Optimum Journal of Economics and Management Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 980
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini