User Guide
Why can I only view 3 results?
You can also view all results when you are connected from the network of member institutions only. For non-member institutions, we are opening a 1-month free trial version if institution officials apply.
So many results that aren't mine?
References in many bibliographies are sometimes referred to as "Surname, I", so the citations of academics whose Surname and initials are the same may occasionally interfere. This problem is often the case with citation indexes all over the world.
How can I see only citations to my article?
After searching the name of your article, you can see the references to the article you selected as soon as you click on the details section.
 Views 32
 Downloands 5
HOW SHOULD HEALTH CARE PROFFESIONALS MANAGE THE TERMINAL CARE PERIOD? A STUDY FROM TURKEY
2021
Journal:  
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences
Author:  
Abstract:

Tıpta terminal dönem olarak adlandırılan dönem akut ve kronik hastalıklar veya doğrudan yaşa bağlı olarak, haftalar ya da aylar içinde ölümün söz konusu olduğu zamandır. Ölüm öncesi dönemde bireylerde meydana gelen belirgin fizyolojik ve psikolojik değişikliklerin ölüm öncesi dönemin belirsizliğinin ortadan kaldırılabilmesi ve doğru yönetilmesi açısından incelenmesi önemlidir. Böylelikle hastalar, hasta yakınları ve sağlık çalışanlarının ölüm öncesi dönemi iyi koşullarda geçirmesi sağlanacak ve sonrasındaki yas dönemi ise hastaya karşı son görevleri yerine getirmiş olmanın verdiği huzurla daha kolay atlatılacaktır. Bu çalışmada ölüm öncesi dönem hastalarının yaşadıkları psikolojik ve davranışsal bazı değişimlerin incelenmesi ve terminal dönemin doğru yönetilmesi amacıyla Türkiye’de beş büyük ilden 600 hasta yakınına ulaşılmıştır. Katılımcılara açık uçlu dört adet soru yöneltilmiş ve elde edilen veriler içerik analiziyle incelenmiştir. Bulgulara göre terminal dönem hastalarında en sık görülen psikolojik/ davranışsal değişimlerin suskunluk, içine kapanma, tepkisizlik ve uysallık hali olduğu görülmüştür. Bu durumu etkileyen faktörler göz önüne alınarak, terminal dönem hastalarına bakım veren sağlık çalışanlarına ve hastane yöneticilerine yönelik çeşitli öneriler geliştirilmiştir.

Keywords:

Citation Owners
Information: There is no ciation to this publication.
Similar Articles










Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences

Field :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Journal Type :   Uluslararası

Metrics
Article : 1.031
Cite : 510
Journal Of Social, Humanities And Administrative Sciences