Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Sosyal Ekonomi ve Türkiye’de Sosyal Kooperatifçilik: Mevcut Durumun SWOT Analizi
2023
Dergi:  
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

Toplumsal ihtiyaçlara yanıt verme amacı güden güçlü ekonomik örgütler olarak sosyal kooperatifler, kamu ve politika yapıcıları, aktivistler ve son dönemde akademisyenler tarafından ilgi gören bir ekonomik modeldir. Bu çalışma, sosyal ekonomi kavramını ele alarak sosyal ekonomin bir unsuru olan sosyal kooperatiflerin rolü ve önemine detaylı bir bakış sunar. Çalışmanın amacı, Türkiye'deki sosyal kooperatifçiliğin mevcut durumunu ve potansiyelini analiz etmek, güçlü yönlerini vurgulamak, zayıflıklarını belirlemek, fırsatları ve tehditleri değerlendirmek ve sosyal kooperatiflerin gelişimi için öneriler sunmaktır. Bu çalışma ile Türkiye’deki sosyal kooperatiflerin varlığı ve işleyişi daha iyi anlaşılacak ve gelecekteki sosyal kooperatif tartışmalarına katkıda bulunulacaktır. Sonuç itibariyle Türkiye’deki sosyal kooperatiflerin potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştiremedikleri ve bu nedenle politik, destekleyici önlemler ve gelişmelere ihtiyaç duyduğu ortaya çıkmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Social Economy and Social Cooperatives In Turkey: Swot Analysis Of The Current Situation
2023
Yazar:  
Özet:

Social cooperatives, as powerful economic organizations aiming to respond to social needs, are an economic model that has attracted attention by public and policy makers, activists and recently academics. This study provides a detailed look at the role and importance of social cooperatives, which is an element of social economy, by addressing the concept of social economy. The aim of the study is to analyze the current situation and potential of social cooperatives in Turkey, to highlight their strengths, to identify their weaknesses, to evaluate opportunities and threats, and to offer suggestions for the development of social cooperatives. With this study, the existence and functioning of social cooperatives in Turkey will be better understood and will contribute to future social cooperative discussions. As a result, it has been revealed that social cooperatives in Turkey have not been able to realize their full potential and therefore need political, supportive measures and developments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 635
Atıf : 8.381
2023 Impact/Etki : 0.333
Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi