Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 60
 İndirme 21
Yavaş Moda Akımına Üniversite Öğrencilerinin Yaklaşımları: Selçuk Üniversitesi Örneği
2018
Dergi:  
Akdeniz Sanat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Araştırma da kapitalizm, sanayi devrimi ve küreselleşme sebebiyle değişen hızlı, modern ve tüketim kültürü merkezli dünya düzeninde, giysinin bir hızlı moda ürünü haline gelmesi ve bu durumun karşısında ortaya çıkan “yavaş moda” akımı üzerinde durulmuştur. Araştırma da “Üniversite öğrencilerinin yavaş moda akımına bakış açılarının” ortaya koyulması ve farkındalık durumlarının değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Araştırmanın evrenini Konya Selçuk Üniversitesinde öğrenin gören öğrenciler oluşturmaktadır. Örneklem grubunu bu kitleden rastlantısal olarak seçilen, ankete gönüllü olarak cevap vermeyi kabul eden 19-35 yaş arasında farklı fakülte ve yüksekokullardan 200 öğrenci oluşturmaktadır ve örneklemin evreni temsil ettiği kabul edilmiştir. Araştırmanın içeriğini ölçebilmek için geliştirilen anket dört bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde demografik özellikler ile ilgili sorular, ikinci bölümde modayı takip etme durumlarına yönelik sorular, üçüncü bölümde moda ile ilgili görüşleri ortaya koymaya çalışan sorular, dördüncü bölümde ise yavaş moda akımına bakış açılarını ortaya koymaya yönelik likert ölçekli sorular bulunmaktadır. Hazırlanan anket random(tesadüfi) yöntemle seçilmiş 200 gönüllü üniversite öğrencisine uygulanmıştır. Anketten elde edilen bulgular SPSS paket programına aktarılarak cinsiyet bağımsız değişkeni dikkate alınarak çapraz tablolarda verilmiştir. Araştırma sonucunda; katılımcıların giysi alışverişlerinde en çok arkadaş faktöründen etkilendikleri, kaliteye dikkat ettikleri, ayda bir kez giysi alışverişi yaptıkları, giysilerin moda değil kaliteli ve kullanışlı olmasını tercih ettikleri, modanın kişilikleri yansıttığı aynı zamanda bir tüketim aracı olduğu ve hayatı dejenere ettiği, yavaş modanın kaliteli ve uzun ömürlü ürünler düşüncesine katıldıkları, yavaş modanın tüketim çılgınlığı ve aç gözlülüğü önleyebileceği, çevre kirliliğini azaltabileceği ve yaşam kalitesini yükseltebileceği görüşleri ortaya koyulmuştur. Araştırmaya katılan öğrencilerin, insanın ve dünyanın geleceğine olumlu katkılar sunmak için, yavaş moda akımını destekledikleri anket sorularına verilen cevaplar ile belirlenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

null
2018
Yazar:  
2018
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Akdeniz Sanat Dergisi

Alan :   Güzel Sanatlar

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 345
Atıf : 923
Akdeniz Sanat Dergisi