Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
Fiziksel İstismar ve İhmal Mağduru Çocuklar ile Adli Görüşme
2023
Dergi:  
SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)
Yazar:  
Özet:

Çocuk fiziksel istismarı ve ihmali, çocuk istismarı çeşitleri arasında en yaygın olanlarından birisidir. Fiziksel istismar ve ihmale maruz kalmak, çocuklarda kalıcı hasarlar bırakabilmekte ve süregelen yaşamlarını etkilemektedir. Çocuğun sahip olduğu fiziksel ve psikolojik özellikler istismar ve ihmale uğramalarına karşı savunmasız hale getirebilmektedir. Özellikle yatıştırması zor ve aykırı davranış örüntüleri bulunan çocuklar gibi zorlu mizaç yapısına sahip çocukların istismara uğrama oranları daha yüksek olduğu bilinmektedir. Bununla birlikte, ebeveynlerin çocuklara karşı tutumları, var olan psikopatolojileri gibi değişkenler de çocuğa karşı istismarı arttıran etkenlerdendir. Fiziksel istismar ve ihmal yaşayan çocuklarla görüşme oldukça hassas olunması gereken ve derinlemesine incelenmesi gereken bir konudur. Buna ek olarak, adli çocuk görüşmesi cezai soruşturmada belirleyici bir rol oynar. Bu nedenle, çocuğun yaşı, bilişsel gelişim seviyesi, kültürü, engeli, yaşadığı travma gibi faktörler göz önünde bulundurularak görüşme yapılmalı ve sonrasında mutlaka çocuğa psikolojik destek verilmelidir.

Anahtar Kelimeler:

Forensic Interview With Children Victims Of Physical Abuse and Neglect
2023
Yazar:  
Özet:

Child physical abuse and neglect are two of the most common forms of child abuse. Exposure to physical abuse and neglect can cause permanent damage to children and affect their ongoing lives. The physical and psychological characteristics of a child can make them vulnerable to abuse and neglect. It is known that the rate of abuse is higher for children with a difficult temperament, especially those who are difficult to appease and have contradictory behavior patterns. However, variables such as parents' attitudes towards children and existing psychopathologies are among the factors that increase abuse against children. Interviewing children experiencing physical abuse and neglect is an issue that needs to be very sensitive and examined in depth. In addition, the judicial child interview plays a decisive role in the criminal investigation. Therefore, the child's age, cognitive development level, culture, disability, and trauma should be taken into account, and then psychological support should be given to the child.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








SOCIAL SCIENCES STUDIES JOURNAL (SSSJournal)

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 3.460
Atıf : 2.502
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini