Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 22
 İndirme 2
KRİPTO PARA PİYASALARINDA NEDENSELLİK VE EŞBÜTÜNLEŞME
2022
Dergi:  
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Johansen Eşbütünleşme ve Granger Nedensellik testleri kullanılarak Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) ve Ripple (XRP) olmak üzere yedi kripto paranın arasındaki nedensellik ve eşbütünleşme ilişkileri araştırılmaktadır. Çalışma dönemi 21 Ağustos 2020 – 19 Nisan 2021 tarihleri arasını kapsamaktadır. Sonuçlar, kripto paralar arasında uzun dönemde eşbütünleşme olduğunu işaret etmektedir. Bulgular ayrıca BNB ve ETH arasında çift yönlü nedensellik ilişkisi bulunduğunu göstermektedir. Bunlarla birlikte BNB’nin, ADA’nın, DOGE’nin ve DOT’un Granger nedeni olduğu görünmektedir. Diğer yandan analizler, XRP’den, hem DOGE’ye hem DOT’a doğru tek yönlü nedensellik bulunduğuna dair kanıtlar sunmaktadır. Bu sonuçlar yatırımcıların portföy yönetimi açısından bazı önemli çıkarımlar yapmasını sağlayabilir.

Anahtar Kelimeler:

Causality and Cointegration In Cryptocurrency Markets
2022
Yazar:  
Özet:

This paper investigates the causality and cointegration relationships between seven major cryptocurrencies, namely Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Dogecoin (DOGE), Ethereum (ETH), Polkadot (DOT) and Ripple (XRP), using Johansen Cointegration and Granger Causality tests over the period from August 21, 2020 to April 19, 2021. Results indicate that there exists cointegration among cryptocurrencies in the long run. Findings also show that there is a bi-directional causal relationship between BNB and ETH. Additionally, BNB appears to be Granger cause of ADA, DOGE and DOT. On the other hand, analyses provide evidence of one-way causality running from XRP to both DOGE and DOT. These results might have some important implications for investors in terms of portfolio management.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 895
Atıf : 5.142
Uluslararası İktisadi ve İdari İncelemeler Dergisi