Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 12
 İndirme 7
Tübitak 4004 “doğamda Matematik Var!” Projesine Katılan Öğrencilerin Bilim Günlüklerinin İncelenmesi
2022
Dergi:  
Kesit Akademi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın amacı, TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında 2021 senesinde desteklenen “Doğamda Matematik Var!” projesi katılımcılarının yazdıkları bilim günlüklerinin değerlendirilmesidir. Bu projede atölye ve laboratuvar etkinlikleri, doğa temalı çalışmalar, yeni ve farklı öğrenme yaklaşımlarıyla kazandırılacak bilgi ve becerilerle öğrencilerin doğada ve diğer bilim dallarında saklanmış Matematiği keşfetmeleri amaçlanmıştır. Projenin hedef kitlesi, 2020-2021 eğitim öğretim döneminde devlet okullarında eğitim alan 7 ve 8. sınıf öğrencileridir. Katılımcıların bu projede aktif olarak bireysel ve grup çalışmalarına dâhil olması, merak duygularının harekete geçmesi ve yaparak yaşayarak öğrenmeleri sağlanmıştır. Proje süresince, katılımcılardan bilim günlüklerine gün içerisinde katıldıkları bütün etkinlikleri aktarmaları istenmiştir. Öğrenciler bilim günlüklerine etkinliklerin gerçekleştirildiği günün sonunda gün içerisinde neler yaşadıklarını ve bu yaşadıklarının kendilerinde ne gibi duygu ve düşünceler uyandırdığını ifade etmişlerdir. Katılımcıların projeye dair deneyimlerini, algılarını, düşüncelerini ve duygularını yazılı olarak aktardıkları bilim günlükleri betimsel araştırma yoluyla incelenmiş olup ortaya koydukları yazılı dokümanların nitel içerik analizi gerçekleştirilmiştir. Öğrenci günlüklerindeki bulgular, proje katılımcılarında Matematik Biliminin gerçek hayattaki yeri konusunda önemli bir farkındalık oluşturduğu görülmüştür. Elde edilen veriler doğrultusunda; öğrencilerin disiplinler arası bakış açısıyla hazırlanan proje etkinlikleriyle zenginleştirilmiş eğitim ortamlarında kazandıkları öğrenme deneyimlerinin Matematik bilgi düzeylerini artırdığı; doğada ve diğer bilim dallarında saklanmış Matematiği keşfetmeleri konusunda farkındalık kazandırdığı; proje tabanlı öğrenmeye dayalı hazırlanmış etkinliklerle yaparak-yaşayarak öğrenmekten mutluluk duydukları; bu sayede kültür, sanat, spor branşlarına yönelik olumlu bir bakış açısı geliştirdikleri, derslerde öğrendikleri matematik konuları ile günlük hayat arasında bağlantı kurmaya başladıkları görülmüştür. Proje günlüklerinden elde edilen bulgular ışığında; öğrencilerin Matematiksel öğeleri doğa ile iç içe yaparak-yaşayarak öğrenmeleri sayesinde Matematik Bilimine ait bilgileri içselleştirmelerine ve matematiği hayatlarının bir parçası haline getirmelerine katkı sağladığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

4004 “there’s Mathematics In Nature!” Students Participating In The Scientific Journal
2022
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to support "There is Mathematics in Nature" in 2021 under the TÜBİTAK 4004 Natural Education and Science Schools! The project is an evaluation of the scientific journal written by the participants. This project aims to discover mathematics hidden in nature and other disciplines of science with workshops and laboratory activities, nature-themed studies, knowledge and skills to be gained with new and different learning approaches. The project’s target audience is 7th and 8th grade students who are taught in public schools during the 2020-2021 educational teaching period. Participants have been actively involved in the individual and group work in this project, their curiosity is moving and learning by living. During the project, participants were asked to transfer all the events they participated in the day to the scientific journal. Students have expressed in their scientific diaries what they have experienced in the end of the day when the events are carried out and what feelings and thoughts they have experienced in themselves. Scientific journals in which participants translate their experiences, perceptions, thoughts and feelings about the project in writing have been studied through visual research and the quality of the written documents they presented has been carried out. The findings in student diaries have shown that the project participants have a significant awareness of the place of Mathematics Science in real life. According to the data obtained; the learning experiences obtained in the educational environments enriched by the project activities prepared in interdisciplinary perspective; the awareness of the discovery of mathematics hidden in nature and other disciplines; the happiness of learning by doing and living with the prepared activities based on project-based learning; thus they developed a positive perspective on the culture, art, sport branches; they began to connect between the mathematics subjects they learned in the classes and the daily life. In light of the findings obtained from the project’s daily, it has been shown that the learning of mathematical elements by incorporating and living into nature has contributed to the incorporation of mathematical science and the making of mathematics part of their lives.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Kesit Akademi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Hukuk; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.037
Atıf : 1.534
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini