Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Evaluation Numérique en Didactique du Français Langue Etrangère
2021
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmanın temel amacı dijital değerlendirme araçlarının yabancı dil olarak Fransızca eğitiminde öğrencilerin yazma becerilerini geliştirmeleri üzerindeki etkilerini incelemektir. Eylem araştırması modeline uygun olarak gerçekleştirilen bu araştırmada şu sorulara yanıt aranmıştır: Dijital değerlendirme araçlarının öğrencilerin Fransızca yazma becerilerini geliştirmeleri üzerindeki etkileri nelerdir? Dijital araçların değerlendirme sürecindeki rolü, katkıları ve sınırlılıkları nelerdir? Nitel ve nicel araştırma yöntemlerinin bir arada kullanıldığı bu çalışmanın evren ve örneklemini Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Fransızca Öğretmenliği Anabilim Dalı'nda İleri Okuma ve Yazma dersine kayıtlı 28 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada yazma becerisine yönelik ön test, son test ve öz değerlendirme ölçeği kullanılmış ve elde edilen verilerin çözümlemesi SPSS paket programı kullanılarak hem nicel hem de nitel bulgular şeklinde yorumlanmıştır. Araştırma sonucunda elde edilen bulgulara göre dijital değerlendirme araçlarının öğrencilerin Fransızca yazma becerilerini geliştirmede istatistiksel olarak anlamlı katkılar ortaya çıkardığı görülmüştür. Öğrencilerin ön test ve son test ortalamalarının karşılaştırılması sonucunda P değeri, 000<,005 olarak hesaplanmış, bu değer deney grubunun lehine anlamlı bir sonuç ortaya çıktığını göstermiştir.

Anahtar Kelimeler:

Digital Evaluation In Teaching French As A Foreign Language
2021
Yazar:  
Özet:

The main objective of this study is to analyze the effects of digital evaluation tools on the writing proficiency of students in didactics of French as a foreign language. This research conducted in accordance with the action-research model, aimed to answer the following questions: What are the effects of digital evaluation tools on the development of students' writing skills in French? What are the roles, benefits and limitations of digital tools in the evaluation process? The universe and sample of this study, where qualitative and quantitative research methods are used together, is composed of 28 students enrolled in the Advanced Reading and Writing II course in the Department of French Language Education at Ondokuz Mayıs University. In this research, a pre-test, posttest and self-evaluation of writing skills were used and the analysis of the data obtained was interpreted as quantitative and qualitative results using the SPSS program. The research results obtained showed that digital evaluation tools made a statistically significant contribution to improving students' writing skills. Following the comparison of the students' means before and after the tests, the value "p" was calculated as follows: 000 <005, and this value showed a significant result in favors of the experimental group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 563
Atıf : 2.585
Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Dergisi