Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 9
 İndirme 3
ANALYZING THE PHYSICAL ACTIVITY OF THE ELDERLY HOSPITALIZED IN ORTHOPEDIC SERVICES ACCORDING TO THEIR SOCIOECONOMIC AND INJURY
2022
Dergi:  
Journal of History School
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma hastanelerin ortopedi servisinde yatan yaşlıların sosyoekonomik durumları ve yaralanma öykülerine göre fiziksel aktivitelerini değerlendirmek amacıyla yapılmıştır. Kesitsel nitelikteki araştırmanın kapsamını ortopedi servisinde yatan 105 hasta oluşturmaktadır. Veri değerlendirmede 25 soruluk Anket Formu ve Yaşlılar için Fiziksel Aktivite Ölçeği (PASE) kullanılmıştır. Kadınların, gelir düzeyi düşük olanların, düzenli ibadet yapanların, 75 yaş üzerinde olanların, okuryazar olmayanların, nitelikli konutlarda oturmayanların ve medeni durumu dul ile boşanmış olanların istatiksel olarak fiziksel aktivite puanları daha düşüktür. Yaşlıların %62’si yılda en az bir defa düşmüştür ve bu düşmelerin çoğunluğu yaralanma ile sonuçlanmıştır. Çalışmaya katılan yaşlıların fiziksel aktivite puan ortalaması ise 99,61’dir. Sosyoekonomik değişkenlerdeki olumsuz değişimler yaşlıların fiziksel aktivitesine olumsuz yansıyabilmektedir. Düşük sosyoekonomik özelliğe sahip yaşlıların daha az fiziksel aktivite yaptığı, bu yaşlıların daha fazla düşme ve düşmeye bağlı yaralanmalarla yüzleştiği bu çalışmada görülmüştür. Bütün bu olumsuzlarla birlikte düşük sosyoekonomik düzeye sahip yaşlılarda düşmeye bağlı meydana gelen yaralanma neticesinde daha fazla ortopedi servisinde yatmaları ve bunun neticesinde fiziki kısıtlılıklarının artması fiziksel aktivitelerini daha da azaltabilmektedir. Uzman önerisi ile fiziksel aktivite yapanlar ve fiziksel aktivitenin önemi bilen yaşlıların daha az düşme ile yaralanma öyküsünün olması fiziksel aktivitenin bilinçli yapılmasının önemini öne çıkarmaktadır. Başta düşük soyoekonomik düzeye sahip yaşlılar olmak üzere her yaştaki yaşlıların fiziksel aktivite bilinci artırılmalıdır. Yaşlıların fiziksel aktivite puanının düşük olduğu bu çalışmada görülmüştür. Yaralanma sonrasında ortopedi servisinde yatılması yaşlıların fiziksel aktivite kısıtlığını artırabilmektedir. Yaşlıların durumuna göre uygun aktif ve pasif egzersizler öğretilmeli ve ihtiyaç halinde sağlık çalışanın desteğiyle yürütülmelidir.

Anahtar Kelimeler:

ANALYZING THE PHYSICAL ACTIVITY OF THE ELDERLY HOSPITALIZED IN ORTHOPEDIC SERVICES ACCORDING TO THEIR SOCIOECONOMIC AND INJURY
2022
Yazar:  
Özet:

This study was conducted in order to evaluate the physical activity of the elderly in the hospital's ortopedic service based on the socio-economic conditions and injury stories. The scope of the investigation in cutting-edge quality consists of 105 patients based in the ortopedic service. The data assessment used the 25 Questions Survey Form and the Physical Activity Measurement (PASE) for Elderly. Women, low-income, regular worshippers, those over the age of 75, non-literators, non-qualified houses, and those who have divorced with a civil status, have a statistically lower physical activity score. 62% of the elderly fell at least once a year, and most of these falls resulted in injury. The average physical activity score of the study-advanced adults is 99.61. Negative changes in socio-economic variables can negatively affect the physical activity of the elderly. This study found that the elderly with low socioeconomic properties performed less physical activity, and that the elderly faced more falling and falling-related injuries. With all these negatives, older people with low socio-economic levels can get more sleep in the ortopedic service as a result of the decline of injury, and as a result, their increased physical disabilities can further decrease their physical activity. With the recommendation of the experts, those who do physical activity and who know the importance of physical activity have a fewer history of falling and injury highlights the importance of physical activity being done consciously. The awareness of physical activity of the elderly of all ages, including the elderly with a low soyoeconomic level, should be increased. The study found that the physical activity rate of the elderly was low. Sleeping in the ortopedic service after the injury can increase the limitation of the physical activity of the elderly. Active and passive exercises should be taught according to the condition of the elderly and should be carried out with the support of the health care staff if necessary.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Journal of History School

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.883
Atıf : 3.394
Journal of History School