Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 23
 İndirme 18
Fen Bilimleri Dersi Öğretim Programında Yer Alan Çevre Kazanımlarının İncelenmesi: Brezilya ve Türkiye Karşılaştırması
2023
Dergi:  
Trakya Eğitim Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada Brezilya fen dersi öğretim programı ile Türkiye fen bilimleri dersi öğretim programı ve Hayat bilgisi dersi öğretim programında yer alan çevre kazanımlarının incelenmesi ve karşılaştırılması amaçlanmıştır. Çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden doküman incelemesi kullanılmıştır. Türkiye için Hayat bilgisi ve Fen bilimleri dersi öğretim programı, Brezilya için Brezilya fen dersi öğretim programı doküman olarak belirlenmiş ve incelenmiştir. Programlarda yer alan çevre ile ilgili kazanımlar ilgili öğrenme alanı, Tiflis bildirgesi amaçları ve günümüz çevre sorunlarına veya geleceğe yönelik olma durumuna göre incelenmiştir. Verilerin analizinde betimsel analiz süreci gerçekleştirilmiştir. Çalışma sonucunda Brezilya fen programında Türkiye’ye göre çevre ile ilgili kazanımlara daha çok yer verildiği belirlenmiştir. Brezilya fen programında Türkiye’ye göre gelecekte problem oluşmasını önlemeye yönelik kazanım sayısının daha çok yer aldığı görülmektedir. Tiflis bildirgesinin amaçlarını yansıtma bakımından, her iki ülkede de bilgi seviyesindeki kazanımların çoğunlukta olduğu, bilinç seviyesinde kazanımların ise her iki ülke programlarında da çok az olduğu tespit edilmiştir. Tutum seviyesinde Brezilya’da hiç kazanım yer almazken, Türkiye’de bir kazanım yer almaktadır. Beceri seviyesindeki kazanımlara Türkiye’deki programlarda daha fazla yer verilirken, Brezilya’da bu seviyedeki kazanımların çok az olduğu görülmektedir. Katılım seviyesinde yer alan kazanımların ise Brezilya’da, Türkiye’ye oranla daha fazla olduğu görülmektedir. Ayrıca her iki ülke programındaki çevre kazanımların çok büyük kısmının bilişsel alanla ilgili olduğu görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Review Of The Environmental Achievements In The Fen Courses Teaching Program: Brazil and Turkey Accommodation
2023
Yazar:  
Özet:

This study aims to study and compare the environmental achievements included in the Brazilian Science Course and the Turkish Science Course curriculum and the Life Knowledge Course curriculum. In the study, the document examination methods of quality research were used. The Life Knowledge and Science Course Curriculum for Turkey, the Brazilian Science Course Curriculum for Brazil, is documented and studied. The environmental achievements included in the programs have been studied according to the relevant learning area, the objectives of the Tbilisi Communication and the current environmental problems or the future. In the analysis of the data, the visual analysis process was carried out. According to the study, the Brazilian science program has given more place to environmental achievements compared to Turkey. The Brazilian science program shows that the number of achievements to prevent problems in the future is more than the number of achievements to prevent problems in the future. In terms of reflecting the purposes of the Tbilisi Declaration, it has been found that in both countries the advances in the level of knowledge are majority, and the advances in the level of consciousness are very few in the programmes of both countries. In Brazil there is no win at the level of attitude, but there is a win in Turkey. The achievements at the level of skills are given more place in the programs in Turkey, while the achievements at this level in Brazil appear to be very little. The number of participants in the participation level is more likely in Brazil than in Turkey. It also shows that much of the environmental benefits in the program of both countries are related to the cognitive field.

Anahtar Kelimeler:

0
2023
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Trakya Eğitim Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 735
Atıf : 5.023
2023 Impact/Etki : 0.488
Trakya Eğitim Dergisi