Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
Gemi Acentelerinde Personel Seçimini Etkileyen Kriterlerin Belirlenmesi Üzerine Nicel Bir Araştırma
2022
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Deniz taşımacılığı çok büyük miktarlardaki yüklerin ton başına çok küçük maliyetlerle taşınmasına olanak sağlaması nedeniyle dünya ticaretinde önemli bir yere sahiptir. Deniz taşımacılığında faaliyet gösteren en önemli hizmet kollarından bir tanesi de gemi acenteliğidir. Gemi acenteleri gemileri bulundukları limanlarda gemi ya da temsilcisinin hak ve menfaatlerini koruyarak hareket ederler. Gemi acentelerinin, gemiler dünyanın herhangi bir limanına uğradığında geminin o ülkeye giriş-çıkış işlemleri, sağlık işlemleri, personel değişikliği, gemi tarafından yapılan talepler ve operasyonel sürecin takibi gibi çok büyük sorumlulukları vardır. Bu sorumluluklar tecrübe, mesleki gereksinimleri yerine getirme, insan ilişkilerinde başarılı olma gibi birçok kritere sahip olması gereken personeller tarafından yerine getirilmektedir. Gemi acentelerinin yoğun rekabetin var olduğu bir ortamda devamlılığını sağlayabilmesi için öncelik vermesi gereken nokta insan faktörüdür. Emek yoğun bir çevrede faaliyetlerini yürüten ve hizmet sektöründe yer alan gemi acentelerinde çalışacak olan kişilerde aranan özellikler gemi acentesinin ayakta kalabilmesi için önemli bir etkendir. Çalışmada gemi acentelerinde çalışacak personelde aranan niteliklerin literatür araştırmasıyla birlikte uzman görüşleri de alınarak önem derecelerinin ortaya çıkarılması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda gemi acentelerinde yönetici pozisyonunda çalışan kişilerin görüşlerine başvurulmuş ve Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) yöntemi kullanılarak kriterlerin ağırlıklandırılması yapılmıştır. Sonuçlar incelendiğinde en önemli kriterlerlerin müşteri ilişkilerinde açık iletişim kurabilme ile beklentilere hızlı ve çözüm odaklı yaklaşım olduğu görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

A Quantum Research On The Determination Of Criteria That Affects Staff Selection In Shipping Agencies
2022
Yazar:  
Özet:

The maritime transportation has an important place in world trade because it allows the transport of very large amounts of goods at very low costs per ton. One of the most important service arms operating in maritime transportation is the shipping agency. Shipping agents operate by protecting the rights and interests of the ship or its representative in the ports where they are located. The shipping agencies, when ships enter any port in the world, have great responsibilities such as the ship’s entrance and exit processes, health care processes, staff change, demand made by the ship and the tracking of the operational process. These responsibilities are fulfilled by employees who need to have many criteria, such as experience, meeting professional requirements, to be successful in human relationships. The point that shipping agents should prioritize in order to ensure continuity in an environment where there is intense competition is human factor. The characteristics that are sought in people who will operate in an intense environment and work in shipping agencies in the service sector are an important factor for the shipping agency to stay standing. The study is aimed at identifying the degree of importance of the qualifications that are sought in the staff to work in shipping agencies along with the literary research and the expert opinion. For this purpose, the opinions of the managers in the shipping agencies were addressed and the criteria were emphasized using the Method of the Analytical Hierarchy Process (AHP). When the results are studied, the most important criteria are the ability to openly communicate in customer relationships and the quick and solution-oriented approach to expectations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 114
© 2015-2024 Sobiad Atıf Dizini