Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
Bir Şehir Bir Katma Değer: Almus Barajı
2023
Dergi:  
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşam birimleri olarak tanımlanan şehirler; coğrafi sınırlılıklarını sahiplendikleri kadar çevreledikleri bu coğrafi alanın pekçok özelliğini topluma aktarabilen önemli oluşumlardır, toplumsal düzlemde yaratmış oldukları katma değerler yadsınamaz. Şehirlerin yarattığı katma değerlerin en önemlilerinden bir tanesi de sosyoekonomik düzeyde görülen katma değerlerdir. Bu bağlamda çalışma kapsamında şehir olarak Tokat İli seçilmiştir. Tokat İli’nin şeçilmiş olma sebebi, Almus İlçesi’de kurulmuş olan cumhuriyet dönemi önemli kazanımlarından bir tanesi olan Almus Barajı’nın il düzeyinde yarattığı sosyoekonomik katma değeri ortaya koyabilmektir. Bu katma değeri ortaya koyabilmek için Başbakanlık Cumhuriyet Arşivi’nden elde edilen orijinal belgeler ile online platformda yer alan gazete haberleri içerik analizi yöntemi ile titizlikle incelenmiş, kendi aralarında derlenerek elde edilen değerli çıktılar okuyucuyla paylaşılmıştır. Çalışma; hem Cumhuriyet dönemi şehir tarihi çalışmalarının nicelik olarak daha az olmasından dolayı ve hem de doğrudan Almus Barajı ile ilgili yapılmış olan çalışmaların sınırlı sayıda olması sebebiyle literatürde önemli bir boşluğu doldurabilecek düzeydedir. Elde edilen sonuçlara göre Almus Barajı faaliyete geçtikten sonra; tarım, balıkçılık, istihdam ve enerji üretimi noktasında yadsınamaz düzeyde sosyoekonomik katma değer yaratmıştır. Çalışmanın literatüre sağlayacağı katkıyı artırabilmek için Almus Barajı ile ilgili sosyo ekonomik rakamsal çıktılara ulaşabilmek ve bu çıktıları ilçe ve il bazında değerlendirebilmek yapılabilecek en olağan öneridir.

Anahtar Kelimeler:

One City One Added Value: Almus Dam
2023
Yazar:  
Özet:

Cities defined as living units; They are important formations that can transfer to the society many features of this geographical area, which they surround as much as they own their geographical limitations, The added values that cities have created on the social area cannot be denied. One of the most important added values created by cities is the added value seen at the socioeconomic level. In this context, Tokat City was chosen as the city within the scope of the paper. The reason why Tokat was chosen is to present the socioeconomic added value created by the Almus Dam which was one of the important achievements of the republican period and which was established in the Almus District, at the city level. In order to reveal this added value, the original documents obtained from the Republic Archives of the Prime Ministry and the newspaper news on the online platform were studiously examined with the content analysis method, and the valuable outputs obtained by compiling among themselves were shared with the reader. Paper is at a level that can fill an important gap in the literature, both due to the fact that the studies on the city history of the Republican period are less in quantity and because of the limited number of studies directly related to the Almus Dam. According to the results obtained, after the Almus Dam enter into service; ıt has created an undeniable socio-economic added value in agriculture, fishery industry, employment and energy production. In order to increase the contribution of the paper to the literature, it is the most usual suggestion to reach the socio-economic numerical outputs related to the Almus Dam and to evaluate these outputs on the level of district and city

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 779
Atıf : 1.496
Yüzüncü Yıl Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi