Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 60
 İndirme 20
Matematik Emporium Modeli ve Üniversite Düzeyi Cebir Derslerinde Öğrenmenin Psikososyal Faktörleri
2020
Dergi:  
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makalede geleneksel ve matematik Emporium ile yeniden-tasarlanmış üniversite düzeyi cebir derslerinde öğrenmenin psikososyal faktörlerindeki değişimler incelenmiştir. Deney-kontrol grubu öntest-sontest yarı deneysel modeli kullanılan nicel çalışmanın örneklemi 224 öğrenciden oluşmaktadır. Araştırma sonuçları her iki öğretim modelinde de öğrencilerin teknoloji-destekli matematik derslerine karşı tutumlarında, matematikte başarılı olabilmelerine ilişkin inançlarında ve matematiğe karşı genel tutumlarında anlamlı bir değişim olduğunu ortaya koymuştur. Araştırma öğrencilerin matematiğe karşı tutumlarının, matematik öğrenmek için dış motivasyonlarının, matematik derslerindeki öğrenme yaşantılarından kaynaklanan memnuniyetin dönem boyunca sadece yeniden tasarlanan derslerde anlamlı şekilde değiştiğini ortaya çıkarmıştır. Geleneksel yöntemle öğretilen ve yeniden tasarlanmış (Emporium) şekilde öğretilen matematik dersleri karşılaştırıldığında ise her iki eğitim ortamında sadece öğrencilerin matematiğe karşı tutumlarının ve teknoloji destekli matematik eğitimine karşı tutumlarının anlamlı şekilde farklı olduğu belirlenmiştir.  

Anahtar Kelimeler:

The Mathematics Emporium Model and Psychosocial Factors Of Learning In College Algebra
2020
Yazar:  
Özet:

In this manuscript, changes in psychosocial factors of learning were examined in two forms of college algebra: traditionally-taught and redesigned using Math Emporium model. Sample of this quasi experimental quantitative study in which experiment-control group pretest-posttest design is used consists of 224 students. Results of the study revealed that attitudes toward technology-supported mathematics, beliefs about being able to do mathematics, and overall attitudes toward mathematics changed significantly in both educational settings. Attitudes toward mathematics, extrinsic motivation to learn mathematics, and satisfaction from mathematics learning experiences, from technology-supported mathematics, and from mathematics instruction changed significantly in redesigned sessions throughout the semester. Attitudes toward mathematics and attitudes toward technology-supported mathematics were significantly different when traditionally-taught and the redesigned college algebra sessions compared. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.189
Atıf : 4.808
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi